Η ‘απόλυτη’ Ferrari Testarossa μπορεί να γίνει δική σου

Με... μόλις 700.000 ευρώ θα πωληθεί όπως φαίνεται η Ferrari Testarossa σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 23 Ιανουαρίου 2023

Η Ferrari Testarossa θεωρείται και όχι άδικα ένα από τα πιο εντυπωσιακά αμάξια ever και ο οίκος RM Sotheby's προσφέρει την ευκαιρία να αποκτήσουμε την "απόλυτη" έκφραση της Testarossa, την 512 Modificata.

Βελτιωμένα σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά της

Με αεροτομές που κόβουν τα μαλλιά και το τελευταίο flat-12 της Ferrari, η Testarossa χάραξε μια τρομερή πορεία στο χώρο της ψυχαγωγίας, με εμφανίσεις σε μεταγενέστερες σεζόν του Miami Vice και σε βιντεοπαιχνίδια δεκαετιών, από το OutRun της δεκαετίας του '90 μέχρι την πιο πρόσφατη έκδοση του Gran Turismo.

Η 512 M, που παρουσιάστηκε το 1994 ως η τελευταία Testarossa, βελτίωσε τα εξαρτήματα των προκατόχων της σχεδόν στην τελειότητα. Οι πολυάριθμες εσωτερικές αναβαθμίσεις του κινητήρα και η αυξημένη συμπίεση συνέβαλαν στη δημιουργία 440 ίππων, σημειώνοντας σημαντική αύξηση από τους 390 ίππους της πρώτης Testarossa και μια μικρή αύξηση από τους 428 ίππους της 512 TR.

Η ‘απόλυτη’ Ferrari Testarossa μπορεί να γίνει δική σου@rmsothebys

Πρόσθετες βελτιώσεις περιλάμβαναν μια νέα ανοξείδωτη εξάτμιση, μια ανανεωμένη ανάρτηση, ένα νέο σύστημα αντιμπλοκαρίσματος φρένων Bosch και μια ακριβή κατανομή βάρους 50:50 που βελτίωσε τον χειρισμό. Μερικές αναβαθμίσεις στο στυλ εκσυγχρόνισαν την εμφάνιση της Testarossa, με ζάντες Speedline τριών τεμαχίων από κράμα, πιο καμπυλωτή μπροστινή πρόσοψη και την αντικατάσταση των ρετρό αναδιπλούμενων προβολέων με πιο αγωνιστικές σταθερές μονάδες.

Ferrari Testarossa@rmsothebys

Από τα 501 συνολικά δείγματα F512 M που παρήχθησαν -μόνο 75 από τα οποία διατέθηκαν για τις ΗΠΑ- τα περισσότερα εμφανίζονται σε κόκκινο, μαύρο μεταλλικό ή κίτρινο χρώμα. Αυτό που θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Sotheby's, με αριθμό πλαισίου 100483, ξεχωρίζει και εξαιτίας της εν λόγω απόχρωσής του που θα προσφερόταν μόνο στους πιο ισχυρούς αντιπροσώπους και πελάτες: το καπνιστό ασημί Canna di Fucile Metallizzato πάνω σε ένα μπεζ δερμάτινο εσωτερικό με ασορτί μοκέτες Castoro.

Η δημοπρασία

Αυτή η Ferrari 512 M του 1995 βγαίνει στο σφυρί την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στην επερχόμενη δημοπρασία της RM Sotheby's στο Φοίνιξ, όπου αναμένεται να φτάσει τα 625.000-700.000 δολάρια.
 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.