H Ford επιστρέφει στην Formula 1

Η συνεργασία της Red Bull με την Ford αναμένεται να ανακοινωθεί κατά την παρουσίαση του μονοθεσίου του 2023.

Γράφει: TopGear 03 Φεβρουαρίου 2023

Όλοι γνωρίζαμε πως η Red Bull αναζητούσε στρατηγικό επενδυτή στις προσπάθειές της στην Formula 1 και όλοι περιμέναμε πως αυτός θα ήταν η Porsche. Βλέπεις τότε ήταν μια διαρροή από το Μαρόκο που είχε σιγουρέψει την συμφωνία, η οποία όμως μετά χάλασε. Τώρα είναι μια διαρροή από την Ιταλία που κάνει λόγο για την μεγάλη επιστροφή της Ford στην Formula 1 και η επιστροφή αυτή θα είναι στο πλευρό της Red Bull. Η συμφωνία, με βάση πάντα τα όσα λέγονται κυρίως στην Αμερική, θέλει τις δύο εταιρείες να συνεργάζονται από το 2026, όταν θα ισχύσουν οι νέοι κανονισμοί. Η Ford θα χρηματοδοτήσει σε κάποιο βαθμό τον νέο κινητήρα της Red Bull Powertrains και θα επαναφέρει έτσι το brand της στο κορυφαίο πρωτάθλημα. 

Κανείς δεν ξέρει αν η συμφωνία περιλαμβάνει τεχνογνωσία από την Ford προς την Red Bull σε τεχνολογικό επίπεδο. Θεωρείται πιθανότερο αυτό να μην ισχύει δεδομένου πως η Red Bull είναι αναμφίβολα, πιο έτοιμη να αναλάβει αυτό το σκέλος, ενόψει των αλλαγών στους κανονισμούς. Ωστόσο αν η τριετία που μεσολαβεί είναι αρκετή για την Audi να στήσει δική της ομάδα, γιατί να μην είναι αρκετή και για την Ford να αναπτύξει τους δικούς της κινητήρες. Σε κάθε περίπτωση οι φήμες μιλούν για χρηματοδότηση, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, αλλά πάλι ποιος μπορεί να πιστέψει τις φήμες. 

Κατά λάθος δημοσίευση

Σύμφωνα με το BBC που ανέδειξε το θέμα νωρίς το βράδυ της Πέμπτης, η Ford ενημέρωσε το κορυφαίο πρακτορείο ειδήσεων στην Ιταλία, ANSA για τις εξελίξεις και οι Ιταλοί δημοσίευσαν τα νέα. Απέσυραν σύντομα το δημοσίευμα, αλλά η διαρροή είχε ήδη γίνει. 

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι πρέπει να κάνεις για να έχεις τύχη στη ζωή σου, σύμφωνα με το TikTok

Παραδόξως, κάποιες από αυτές τις συμβουλές παύλα πρακτικές, βγάζουν νόημα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι σχέση έχει ο Tony Soprano με τον LeBron James

O James Gandolfini είχε υποδυθεί ξανά τον θρυλικό ήρωα σε ένα μικρό βίντεο που έχει όλες τις απαντήσεις.

Γραφει Παυλος Κρουστης