Το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην Ευρώπη για τον Ιανουάριο

Η Dacia δημιουργεί μια παράδοση καθώς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κλείνει τον Ιανουάριο με το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το Sandero.

Γράφει: TopGear 22 Φεβρουαρίου 2023

Με 19.346 μονάδες του Dacia Sandero, η Dacia σημείωσε αύξηση σχεδόν 20% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι και έκλεισε τον φετινό Ιανουάριο με το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο σε όλη την Ευρώπη. Το 2022 διέθετε και πάλι το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο του μήνα.

Πέρσι το Dacia Sandero είχε πουλήσει 16.193 μονάδες και ήταν ευρωπαϊκό best seller Ιανουαρίου. Φέτος με την αύξηση του 19,5% επανέλαβε το κατόρθωμα, αφήνοντας πίσω του, άλλα πέντε μοντέλα με αυξητικές τάσεις και δημιουργώντας έτσι μια παράδοση στην έναρξη της χρονιάς. 

Το Volkswagen T-Roc ήταν το δεύτερο σε πωλήσεις με 16.723 αυτοκίνητα. Σημείωσε επίσης αύξηση 32% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι, ενώ το Toyota Yaris συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα με πωλήσεις 14.037 μονάδων, τιμή που φέρνει αύξηση 54%, σε σχέση με το 2022. 

Η Dacia, η VW και η Toyota ήταν οι μόνες μάρκες που είχαν δύο μοντέλα μεταξύ των 10 κορυφαίων πωλήσεων της Ευρώπης τον Ιανουάριο. Το Sandero συμπληρώθηκε από την εξαιρετική πορεία του Dacia Duster, το Τ-Roc από το VW Tiguan που επίσης γνώρισε αύξηση πωλήσεων σε σχέση με πέρσι και το Yaris ακολούθησε το Yaris Cross με 13.495 αυτοκίνητα. 

Αυξήσεις παντού

Από την πρώτη δεκάδα του Ιανουαρίου, το μοναδικό αυτοκίνητο που δεν σημείωσε αύξηση ήταν το Peugeot 208. Σύμφωνα με τους αναλυτές αυτό είναι λογικό και δεν εμπνέει ανησυχία στην Peugeot, καθώς μιλάμε για το αυτοκίνητο που πρώτευσε στις πωλήσεις του 2022 συνολικά με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 199.300 αυτοκίνητα. Το Dacia Sandero ολοκλήρωσε το 2022, δεύτερο σε πωλήσεις στην Ευρώπη με περισσότερες από 191.000 πωλήσεις.

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.