Η επιστροφή του Fernando Alonso και όσα είδαμε στο Μπαχρέιν

Ο Fernando Alonso έλαμψε στο Μπαχρέιν, στην πρεμιέρα της Formula 1, αλλά η επόμενη μέρα αποκαλύπτει πολλές μαύρες πλερέζες, γκρίνια και απαισιοδοξία.

Γράφει: TopGear 06 Μαρτίου 2023

Η πρεμιέρα της φετινής Formula 1 στο Μπαχρέιν δεν ήταν ο πιο ενδιαφέρων αγώνας που είδαμε ποτέ στο σπορ, αλλά η απουσία δράσης τους προηγούμενους μήνες μας έκανε να την "αγκαλιάσουμε" με τρομερό ενδιαφέρον. Σε αυτό βοήθησε ιδιαιτέρως η εντυπωσιακή εμφάνιση του Fernando Alonso και της Aston Martin, η οποία έχει διάφορες αναγνώσεις, με σημαντικότερη την αναβάθμιση των πράσινων μονοθεσίων που πλέον είναι σαφέστατη. 

Και ο αγώνας όμως έχει διάφορες αναγνώσεις και κυρίως πολλαπλούς πρωταγωνιστές, έστω και με διαφορετικό πρόσημο ο καθένας. Αυτοί είναι οι 5 κορυφαίοι, αλλά και οι 5 τελευταίοι του αγώνα. Ξεκίνημα με τους 5 καλύτερους.

Fernando Alonso 

Ε, ποιος άλλος; Ο Ισπανός έδωσε "ζωή" στον αγώνα με δύο προσπεράσεις, εκ των οποίων η μία θα μπορούσε να είναι highlight της χρονιάς από τώρα κιόλας. Πέραν αυτού χάρισε μια φρεσκάδα, η οποία όσο οξύμωρο και αν ακούγεται να προέρχεται από τον γηραιότερο του grid, είναι πραγματικότητα και απεικονίζει το μέγεθος της δημοφιλίας και της λατρείας που συνοδεύει έναν living legend του πρωταθλήματος. 

Carlos Sainz Jr. 

Ο άλλος Ισπανός στην Formula 1, κερδίζει μια θέση σε αυτή την πλευρά της κλίμακάς μας γιατί διεσώθη από το νέο ναυάγιο της Ferrari. Επειδή είμαστε συναισθηματικοί τύποι βεβαίως κερδίζει τη θέση του γιατί κατάφερε και αντιστάθηκε στον Lewis Hamilton όταν εκείνος του επιτέθηκε και αφού είχε παραχωρήσει τη θέση του βάθρου στον Alonso, γλίτωσε να "γλιστρήσει" μια ακόμη πιο κάτω. Για τον Sainz αν υποθέσουμε πως οι ισορροπίες μέσα στην ομάδα είναι ένας μικρότερος στόχος, μέσα στους ευρύτερους που έχει κάθε οδηγός για το σύνολο της χρονιάς, το αποτέλεσμα του Μπαχρέιν είναι πολύ θετικό, δεδομένου πως βαθμολογικά έχει ένα σαφές πλεονέκτημα από τον Leclerc ήδη. 

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου