Η επόμενη Lamborghini είναι υβριδική V12 με 1.000 ίππους

Τώρα πια δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο αντικαστάτης της Aventador θα είναι υβριδική αφού Lamborghini μόλις παρουσίασε το νέο σύστημα κίνησης με V12 και τρεις ηλεκτροκινητήρες.

Γράφει: TopGear 08 Μαρτίου 2023

Τέλος οι υποθέσεις και οι διαρροές για τον αντικαταστάτη της Aventador. H Lamborghini μόλις αποκάλυψε ότι το επόμενο hypercar της φίρμας θα είναι υβριδικό και μας έδειξε ακριβώς ποιο θα είναι το σύστημα κίνησης του αυτοκινήτου με την κωδική ονομασία LB 744. To πώς περίπου θα μοιάζει αυτή η Lamborghini πήραμε μια ιδέα.

Υβριδική με ατμοσφαιρικό V12 

Το πρώτο από τα εντυπωσιακά νούμερα του υβριδικού hypercar είναι η ιπποδύναμη των 1.000 ίππων. Τα βασικά συστατικά για αυτό το αποτέλεσμα είναι ένας ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας χωρητικότητας 6,5 λίτρων και κάνει παρέα με τρεις ηλεκτροκινητήρες

Ναι, ο V12 δεν φεύγει. Είναι η καρδιά της Lamborghini που χτυπάει κυριολεκτικά από τότε που το αφεντικό Ferruccio έβαλε έναν στην 350GT το 1963. Αυτός ο νέος V12, που ονομάστηκε "L545", είναι προφανώς η ελαφρύτερη διάταξη δώδεκα κυλίνδρων που έχει τοποθετήσει η Lambo -καθώς και η ισχυρότερη. Από μόνος του, ζυγίζει 218 κιλά (17 κιλά λιγότερα από πριν), έχει περιστραφεί κατά 180 μοίρες σε σχέση με την Aventador, και αποδίδει 814 ίππους στις 9.250 σ.α.λ., αν και οι μέγιστες στροφές βρίσκονται στις 9.500 σ.α.λ. Η ροπή είναι 725 Nm, δηλαδή φθάνει και περισσεύει. 

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος