Το Dodge Challenger SRT Demon 170 με 1.025 ίππους χρειάζεται αλεξίπτωτο

Αυτό είναι το τελευταίο Dodge Challenger και είναι "δαιμονικό" με 1.025 ίππους και υποδοχή για αλεξίπτωτο για να σταματήσει μετά από επιτάχυνση 2G

Γράφει: TopGear 23 Μαρτίου 2023

Πόσες φορές έχεις διαβάσει για επιπλέον αξεσουάρ σε ένα αυτοκίνητο παραγωγής, το αλεξίπτωτο για να σταματήσει πιο γρήγορα. Ε, λοιπόν, το νέο Dodge Challenger SRT Demon 170 έχει αυτήν ακριβώς την επιλογή. Υποδοχή για αλεξίπτωτο, όπως αυτά που χρησιμοποιούν στους αγώνες dragster, το οποίο μπορείς να προμηθευτείς και να το χρησιμοποιείς στα φρένα. Είναι το φινάλε του V8 της εταιρείας και το τελευταίο από τα αποχαιρετιστήρια Challenger. 

Το αλεξίπτωτο πάντως θα χρειαστεί , όχι βέβαια στο δρόμο, αλλά στην πίστα, γιατί η επιτάχυνση του Dodge Challenger SRT Demon 170 είναι τόσο καταιγιστική που η Dodge στην προκειμένη περίπτωση μερίμνησε να μας ενημερώσει ότι είναι η μεγαλύτερη σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο παραγωγής. Για το 0-100 km/h χρειάζεται μόλις 1,66 δευτερόλεπτα, που είναι ρεκόρ, ενώ όταν συμβαίνει αυτό στον οδηγό ασκούνται δυνάμεις 2G. 

Στο video παρακάτω είναι ολόκληρο το event της παρουσίασης του Challenger σε αγώνα του πρωταθλήματος dragster και αν πας στο 53ο λεπτό για συντομία θα το δεις να πραγματοποιεί το πρώτο του πάτημα.

Το εντυπωσιακό video

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης