Προσεχώς τα Hyundai θα τα φορτίζονται από ρομπότ

Η Hyundai παρουσίασε την τελική μορφή που θα έχει το ρομπότ το οποίο θα αναλάβει να φορτίζει τα μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα της.

Γράφει: TopGear 26 Μαρτίου 2023

Φαίνεται πως η επόμενη εξέλιξη που θα έχουν οι φορτιστές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα είναι το ρομπότ που θα τους συνοδεύει ώστε να ολοκληρώνει εκείνο την διαδικασία της τοποθέτησης του καλωδίου φόρτισης και όχι ο οδηγός. Πριν από κάποιο διάστημα είχαμε ασχοληθεί με αυτό το project από ανεξάρτητη εταιρεία στην Σκανδιναβία και τώρα έρχεται η σειρά της Hyundai να μας παρουσιάσει το δικό της ρομπότ για τη φόρτιση. 

Το σύστημα ονομάζεται ACR που σημαίνει Automatic Charging Robot και αποτελείται από έναν αρκετά φινιρισμένο βραχίονα. Μόλις το όχημα σταματήσει, το ACR επικοινωνεί με το αυτοκίνητο για να ανοίξει εκείνο η θύρα φόρτισης, υπολογίζοντας την ακριβή θέση και γωνία μέσω μιας κάμερας που είναι τοποθετημένη στο εσωτερικό του.

Στη συνέχεια, το ρομπότ παίρνει το φορτιστή και τον στερεώνει στην υποδοχή, για να ξεκινήσει η φόρτιση. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή, το ρομπότ αφαιρεί το φορτιστή, τον επιστρέφει στη θέση του και κλείνει το κάλυμμα της θύρας φόρτισης του οχήματος.

Τέλειο για ευπαθείς ομάδες και αντίξοες συνθήκες

"Το ACR θα συμβάλει στο να γίνει η φόρτιση των EV ευκολότερη και πιο βολική, ιδίως σε σκοτεινά περιβάλλοντα. Θα βελτιώσει επίσης την προσβασιμότητα, για άτομα με κινητικά προβλήματα, καθώς τα καλώδια φόρτισης γίνονται πιο χοντρά και βαριά για να επιτρέπουν τη φόρτιση υψηλής ταχύτητας", δήλωσε ο Dong Jin Hyun, επικεφαλής του εργαστηρίου ρομποτικής, Hyundai Motor Group. "Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το ACR για μεγαλύτερη ασφάλεια και περισσότερη ευκολία, ώστε όλοι οι πελάτες EV να μπορούν σύντομα να επωφεληθούν από τη χρήση του στους σταθμούς φόρτισης".

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι τα αυτοκίνητα SDV;

Ό,τι πρέπει να ξέρεις για την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης.

Γραφει TopGear

Ανθή Φακιδάρη, η 20χρονη Ελληνίδα που κάνει καριέρα στο μόντελινγκ

Η Ανθή Φακιδάρη έχει περπατήσει μεταξύ άλλων στις πασαρέλες των Chanel, Armani και Givenchy.

Νίκος Παππάς - Βαγγέλης Περρής, ένα ακόμη αχρείαστο beef

Όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες.

Το Dragon's Dogma 2 είναι απλά ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2024

Δοκιμάσαμε το νέο action RPG της Capcom και σου μεταφέρουμε την εμπειρία μας.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Πώς μπορείς να 'ξαναβαφτίσεις' το iPhone σου

Μέσα σε μόλις ένα λεπτό μπορείς να αλλάξεις όνομα στη συσκευή σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης