Το νέο Renault Espace είναι πλέον SUV

Με εμφάνιση μεγάλου SUV και χάρες ενός παραδοσιακού minivan -όπως ήταν πάντα το Renault Espace- παρουσιάστηκε η έκτη γενιά του ιστορικά δημοφιλούς οικογενειακού.

Γράφει: TopGear 28 Μαρτίου 2023

Έχοντας πολύ πρόσφατη την επαφή με το Renault Austral χάρη στην παρουσίαση του για την ελληνική αγορά (δες εδώ τις τιμές), μπορούμε να καταλάβουμε κάπως ευκολότερα τι θα είναι το νέο Renault Espace του οποίου την έκτη γενιά αναμέναμε με ενδιαφέρον. Το Renault Espace είναι ένα ιστορικό μοντέλο των Γάλλων κάτι που κάνει ακόμη σημαντικότερη την παρουσία του αυτή την εποχή.

Ωστόσο έπειτα από σχεδόν 40 χρόνια, από τότε που παρουσιάστηκε, εκτός του εκσυγχρονισμού που δέχεται σε μόνιμη βάση όλο αυτό το διάστημα, όφειλε να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις της αγοράς και να ενταχθεί στην νέα αυτοκινητική πραγματικότητα. Αυτή θέλει SUV και αν θυμάσαι το Renault Espace ως ένα minivan τότε που αυτά είχαν λόγο ύπαρξης, καθώς είχαν κοινό, ξέχασε το γιατί στην πραγματικότητα είναι ένα μεγάλο Austral. 

Πόσο μεγάλο; 

Πρώτα από όλα είναι διαθέσιμο σε πενταθέσια και επταθέσια διάταξη. Κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο με το Austral στην Παλένθια της Ισπανίας και βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-C/D της σύμπραξης της Renault με την Nissan, η οποία έχει βελτιστοποιηθεί για ένα πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης. Το μήκος του είναι 4.722 mm, είναι δηλαδή 140 mm μακρύτερο από το Austral συνολικά και το μεταξόνιο του είναι 2.738 mm που σημαίνει 70 mm μακρύτερο από το Austral. 

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης