Οι 'σιδερένιες γυναίκες' της 24ωρης Daytona

Στα πρόσωπα 4 κυριών εκφράζεται το πιο δημοφιλές σκέλος του Women In Motorsport. Είναι οι Iron Dames και φέτος έκαναν ντεμπούτο στις 24 ώρες της Daytona.

Γράφει: TopGear 31 Ιανουαρίου 2023

Μια ροζ Lamborghini Huracan EVO GT3 είναι ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει ανάμεσα σε όσα εντυπωσιακά και αν κινούνται μεταξύ των 96 αγωνιστικών αυτοκινήτων που συμμετείχαν το Σαββατοκύριακο στον 24ωρο αγώνα της Daytona. Ξεχωρίζει λόγω χρώματος όταν παρακολουθείς τον αγώνα, αλλά υπάρχουν σοβαρότεροι λόγοι, όταν ενδιαφερθείς λίγο περισσότερο. 

Είναι η Lamborghini της ομάδας Iron Dames, με πλήρωμα 4 γυναίκες, οι οποίες συμμετείχαν για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο 24ωρο αγώνα, έχοντας όμως δώσει ήδη τα διαπιστευτήριά τους τα προηγούμενα χρόνια σε αγώνες κυρίως στην Ευρώπη. Για την ακρίβεια προέρχονταν από μια σπουδαία νίκη στον 24ωρο αγώνα του Spa το 2022 στην κατηγορία τους, που ήταν και η πρώτη που πέτυχε ποτέ αμιγώς γυναικείο πλήρωμα. 

Στην Φλόριντα φέτος, μπορεί να μην κατάφεραν να εντυπωσιάσουν αλλά είχαν και πολύ υψηλό ανταγωνισμό, ενώ είχαν και νέο αυτοκίνητο. Η Iron Lynx η μητρική ομάδας της Iron Dames, η οποία φέτος είχε στη σύνθεσή της ονόματα όπως ο Romain Grosjean και o Mirko Bortolotti, άλλαξε ενόψει του 2023 από τις πολλές Ferrari 488 GT3 που είχε, σε αντίστοιχα πολλές Lamborghini Huracan EVO GT3. Πρόκειται για μια από τις καλύτερες πελατειακές ομάδες στο παγκόσμιο motorsport και το γεγονός πως στην Daytona τερμάτισαν και τα τρία αυτοκίνητα που διέθετε είναι αναμφισβήτητα καλός οιωνός για την φετινή συνέχεια. 


Ποιες είναι οι ντάμες της Iron Dames 

Οι 4 κυρίες του motorsport που είδαμε φέτος στον 24ωρο αγώνα, είναι όλες τους λιγότερο ή περισσότερο μεγάλα ονόματα των αγώνων GT. Η 36χρονη Rahel Frey είναι η πιο έμπειρη και  η πιο επιτυχημένη της ομάδας, με εμφανίσεις σε 24ωρους αγώνες εδώ και αρκετά χρόνια και με παρουσίες στο βάθρο από την Formula Renault που ξεκίνησε την καριέρα της το 2004, μέχρι και νίκη στον 24ωρο του Nurburgring.

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.