Ένα ντοκιμαντέρ για την πιο σκληρή μάχη της Formula 1

Το βρετανικό Sky θα προβάλει ντοκιμαντέρ με την σκληρή μονομαχία των Gilles Villeneuve και Didier Pironi που στιγμάτισε το πρωτάθλημα της Formula 1 του 1982.

Γράφει: TopGear 16 Φεβρουαρίου 2023

Μια στενή φιλία που κατέληξε σε μια χωρίς προηγούμενο μονομαχία και οδήγησε σε μια σύνδεση ζωής δύο οικογένειες είναι η μονομαχία που είχαν πριν από 40 χρόνια ο Γαλλοκαναδός θρύλος της Formula 1, Gilles Villeneuve και ο Γάλλος σούπερσταρ του σπορ, Didier Pironi. Η φετινή επέτειος θα περιλαμβάνει μια ξεχωριστή στιγμή καθώς το βρετανικό Sky θα προβάλει ντοκιμαντέρ με τα μέλη των δύο οικογενειών να εξιστορούν τις ανείπωτες στιγμές, της μεγαλύτερης ίσως τραγωδίας στην F1 μέχρι σήμερα. 

Να πέσει το trailer

Το πρωτάθλημα του 1982 αν και δεν υπάρχει μετρητής για αυτά τα πράγματα είναι η πιο εντυπωσιακή, η πιο απρόβλεπτη και πιο τραγική σεζόν του κορυφαίου πρωταθλήματος στην Formula 1. Ήταν μια περίοδος κατά την οποία η F1 ανέβηκε ένα επίπεδο πάνω σε όλα τα στοιχεία που την συνθέτουν και την έχουν κάνει σήμερα, αυτό που είναι. O Bernie Ecclestone είχε ξεκινήσει να φτιάχνει ένα προϊόν για τα media παγκοσμίως, ο Gordon Murray είχε σχεδιάσει την εντυπωσιακή Brabham και η ομάδα διέθετε τον πρωταθλητή Nelson Piquet και τον Riccardo Patrese, η Ford συνεργαζόταν με την Cosworth για τον καλύτερο κινητήρα στην ιστορία της Formula 1, η Renault είχε συστήσει τον V6 turbo που έμοιαζε εξωπραγματικός και η Ferrari πορευόταν με τον Villeneuve και τον Pironi. 

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι πρέπει να κάνεις για να έχεις τύχη στη ζωή σου, σύμφωνα με το TikTok

Παραδόξως, κάποιες από αυτές τις συμβουλές παύλα πρακτικές, βγάζουν νόημα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι σχέση έχει ο Tony Soprano με τον LeBron James

O James Gandolfini είχε υποδυθεί ξανά τον θρυλικό ήρωα σε ένα μικρό βίντεο που έχει όλες τις απαντήσεις.

Γραφει Παυλος Κρουστης