Αυτή η Porsche 917 Le Mans κρύβει ένα μυστικό

Μια πραγματική ευκαιρία είναι η Porsche 917 Le Mans που πωλείται στο Bring a Trailer γιατί κοστίζει 11.000 ευρώ (προς το παρόν) αλλά δεν είναι μόνο αυτό που βλέπεις.

Γράφει: TopGear 30 Μαρτίου 2023

Πολλά περισσότερα από αυτό που βλέπεις είναι η συγκεκριμένη Porsche 917 Le Mans, γιατί είναι μεν μια ρέπλικα, είναι όμως μια ρέπλικα φτιαγμένη από τους Slot Mods για να εξυπηρετήσει πολύ συγκεκριμένο σκοπό. Να φιλοξενήσει μια πίστα με ηλεκτρικά αυτοκινητάκια σαν αυτά που παίζαμε όταν ήμασταν παιδιά, κάποιοι από εμάς τουλάχιστον. Πωλείται στο Bring a Trailer σε μια δημοπρασία που λήγει σύντομα και η τιμή της προς το παρόν είναι 11.000 ευρώ. Αν έχεις χώρο αξίζει η επένδυση.

Τι είναι η Slot Mods;

Η Slot Mods είναι μια φημισμένη εταιρεία στην Αμερική με αντικείμενο να κατασκευάζει εντυπωσιακές πίστες για slot cars. Ορισμένες από αυτές που έχουν γίνει κατά καιρούς viral στα Social Media είναι της Slot Mods χωρίς καν να το ξέρουμε, ενώ μεταξύ των διασήμων πελατών της εταιρείας είναι ομάδες της Formula 1 και αυτοκινητοβιομηχανίες που δημιουργούσαν υπο κλίμακα περιβάλλοντα με βάση τα αληθινά αυτοκίνητά τους.

Την εταιρεία ίδρυσε ο David Beattie όταν έμεινε άνεργος στα 48 του και αποφάσισε να ξεκινήσει κάτι δικό του. Κατέληξε να πουλάει πίστες για slot cars που έφταναν σε τιμές μέχρι και 300.000 δολάρια. Κάθε πίστα είναι χειροποίητη και εμπνέεται αποκλειστικά και μόνο από τον άνθρωπο που την παραγγέλνει. Κάπως έτσι έχουν προκύψει πίστα για τον Zak Brown της McLaren ή πίστα για το Pebble Beach. 

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Συμπτώσεις και επιχειρηματικά λάθη που έγραψαν ιστορία

Τραφελαφικές καταστάσεις που διδάσκουν ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του επιχειρηματία είναι να μη φοβάται τα λάθη (του).

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι κανόνες του Bernard Arnault για να γίνεις πλούσιος

Μαθήματα ζωής από έναν εκ των πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Το κλειδί της ευτυχίας σύμφωνα με το Harvard

Τι ακριβώς σημαίνει στην πράξη το να είσαι αντι-εύθραυστος και πώς μπορείς να 'ανθίζεις' παρά τις αντιξοότητες.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Άρσεις θανάτου για σήμερα και αύριο και τώρα

Μερικοί βασικοί λόγοι που πρέπει να τις προσθέσεις οπωσδήποτε στην καθημερινότητά σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος