Σε πόσα χρόνια θα κυκλοφορούν μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα παράγουν μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Γράφει: TopGear 14 Μαΐου 2023

Σου ακούγεται σκληρό ή ακραίο ότι όλες -ή σχεδόν όλες- οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα παράγουν μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Και όμως αυτό πρόκειται να γίνει. Και θα ήταν πραγματικά οριστικό μετά το 2035 αν δεν έμπαινε το "παραθυράκι" για τα συνθετικά καύσιμα, το οποίο όμως στην ουσία δεν αφορά την πλειονότητα των οδηγών/ αγοραστών και των εταιρειών -επί της ουσίας είναι ένα μέτρο για τους οπαδούς της παραδοσιακής αυτοκίνησης που έχουν οικονομική άνεση και θέλουν να βγάζουν μία φορά την εβδομάδα το (ακριβό) θερμικό οδηγοκεντρικό τους αυτοκίνητο στον δρόμο (για την πίστα). 

Κάποιες εταιρείες θα πάθουν "ηλεκτροπληξία" πιο γρήγορα

Αρκετές εταιρείες είχαν και έχουν σχέδιο να περάσουν σε παραγωγή μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων πιο γρήγορα από το 2035 -αν μιλάμε για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Βασικός λόγος είναι και τα νέα πρότυπα ρύπων Euro7, που απαιτούν αρκετά χρήματα για εξέλιξη νέων τεχνολογιών από τις εταιρείες. Κάτι το οποίο δεν είναι διατεθειμένες να κάνουν, από την στιγμή που ήδη έχουν επενδύσει στην ηλεκτροκίνηση και δεν έχουν λόγο ρίξουν χρήματα στο R&D για τεχνολογίες που θα ζήσουν για λιγότερο από δέκα χρόνια. 

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

9 μοναδικά πρωτότυπα της Ferrari

Ένα ταξίδι στα πρωτότυπα της Ferrari είναι αρκετό για να νοσταλγήσεις μια ολόκληρη εποχή, κυρίως όταν στην τωρινή το "βρες τις διαφορές" μεταξύ των αυτοκινήτων είναι ένας δισεπίλυτος γρίφος.

Γραφει TopGear

Όλα όσα μαθαίνουν οι πολύ πλούσιοι στα παιδιά τους για τα χρήματα

Ένα εκπαιδευτικό εγχειρίδιο, βγαλμένο από τη ζωή των εκατομμυριούχων.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Κι αν η γρηγορότερη διαδρομή στο GPS είναι και η πιο επικίνδυνη;

Μετά από έρευνα, ασκείται πίεση τα GPS, εκτός από την πιο γρήγορη διαδρομή, να δείχνουν και την πιο ασφαλή.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Τα υπέροχα αυτοκίνητα έργα τέχνης της BMW

Διάσημοι καλλιτέχνες, αφήνουν το στίγμα τους πάνω στο αμάξωμα εμβληματικών μοντέλων της BMW, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό.

Γραφει TopGear

NTZNS: Η ελληνική startup που φέρνει στο Metaverse την παγκόσμια βιομηχανία της μόδας

Η μόδα ανέκαθεν αντικατόπτριζε το πνεύμα της εποχής μας, αντανακλώντας την εξέλιξη της κοινωνίας και της τεχνολογίας.