Τεράστια αύξηση πωλήσεων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Αν ακόμα έχεις αμφιβολίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή γενικά για όσα μπαίνουν στην πρίζα, τα παγκόσμια νούμερα πωλήσεων δείχνουν τεράστια αύξηση και άλλα αρκετά ενδιαφέροντα ευρήματα.

Γράφει: TopGear 16 Μαΐου 2023

Οι παγκόσμιες πωλήσεις για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (και γενικά όσα μπαίνουν στην πρίζα) συνέχισαν να είναι ισχυρές. Συνολικά 10,5 εκατομμύρια νέα BEV και PHEV παραδόθηκαν κατά τη διάρκεια του 2022, σημειώνοντας αύξηση +55 % σε σύγκριση με το 2021.

Αγοράζουν ηλεκτρικά στην Ευρώπη; 

Μετά από 2 χρόνια απότομης αύξησης των πωλήσεων στην Ευρώπη, τα BEV και PHEV κέρδισαν μόνο +15 % σε σχέση με το 2021. Τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και ο πόλεμος της Ουκρανία σίγουρα έχουν παίξει τον ρόλο τους. 

Οι πωλήσεις BEV και PHEV στις ΗΠΑ και τον Καναδά αυξήθηκαν κατά 48 % σε ετήσια βάση, παρά την αδύναμη συνολική αγορά ελαφρών οχημάτων που σημείωσε βουτιά κατά 8% κατά τη διάρκεια του 2022 σε ετήσια βάση. 

Το 2ο εξάμηνο του 2022 παρατηρήθηκε μια προσεκτική ανάκαμψη των αγορών αυτοκινήτων. Πάντως οι παγκόσμιες πωλήσεις επιβατικών για το 2022 με 81 εκατ. μονάδες, εξακολουθούσαν να είναι -0,5 % χαμηλότερες από το 2021 και -15 % κάτω από τα επίπεδα πριν από το 2020.

Οι πωλήσεις NEV (πολύ μικρά ηλεκτρικά αστικής κινητικότητας) στην Κίνα αψήφησαν όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισε η χώρα (κρίση ακινήτων, επιδημίες Covid και λουκέτα) και αυξήθηκαν κατά +82 % ακόμη σε ετήσια βάση.

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος