Τεράστια αύξηση πωλήσεων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Αν ακόμα έχεις αμφιβολίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή γενικά για όσα μπαίνουν στην πρίζα, τα παγκόσμια νούμερα πωλήσεων δείχνουν τεράστια αύξηση και άλλα αρκετά ενδιαφέροντα ευρήματα.

Γράφει: TopGear 16 Μαΐου 2023

Οι παγκόσμιες πωλήσεις για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (και γενικά όσα μπαίνουν στην πρίζα) συνέχισαν να είναι ισχυρές. Συνολικά 10,5 εκατομμύρια νέα BEV και PHEV παραδόθηκαν κατά τη διάρκεια του 2022, σημειώνοντας αύξηση +55 % σε σύγκριση με το 2021.

Αγοράζουν ηλεκτρικά στην Ευρώπη; 

Μετά από 2 χρόνια απότομης αύξησης των πωλήσεων στην Ευρώπη, τα BEV και PHEV κέρδισαν μόνο +15 % σε σχέση με το 2021. Τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και ο πόλεμος της Ουκρανία σίγουρα έχουν παίξει τον ρόλο τους. 

Οι πωλήσεις BEV και PHEV στις ΗΠΑ και τον Καναδά αυξήθηκαν κατά 48 % σε ετήσια βάση, παρά την αδύναμη συνολική αγορά ελαφρών οχημάτων που σημείωσε βουτιά κατά 8% κατά τη διάρκεια του 2022 σε ετήσια βάση. 

Το 2ο εξάμηνο του 2022 παρατηρήθηκε μια προσεκτική ανάκαμψη των αγορών αυτοκινήτων. Πάντως οι παγκόσμιες πωλήσεις επιβατικών για το 2022 με 81 εκατ. μονάδες, εξακολουθούσαν να είναι -0,5 % χαμηλότερες από το 2021 και -15 % κάτω από τα επίπεδα πριν από το 2020.

Οι πωλήσεις NEV (πολύ μικρά ηλεκτρικά αστικής κινητικότητας) στην Κίνα αψήφησαν όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισε η χώρα (κρίση ακινήτων, επιδημίες Covid και λουκέτα) και αυξήθηκαν κατά +82 % ακόμη σε ετήσια βάση.

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πότε θα έχουμε υπολογιστές που θα σκέφτονται σαν άνθρωποι

O Ceo της Nvidia Jensen Huang ρωτήθηκε πόσο καιρό θα χρειαστεί για να λειτουργεί η τεχνητή νοημοσύνη όπως ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

Γίνεται να σε συμπαθούν όλοι;

Συνήθως πάντως, λέμε πως όταν δεν υπάρχουν αντιπάθειες, κάτι πάει πολύ στραβά.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Οι καλύτερες ασκήσεις για να είσαι fit μεγαλώνοντας, σύμφωνα με το Harvard

Η άσκηση μετά τα 40 θέλει τον τρόπο της για να είναι αποδοτική και στο Harvard γνωρίζουν ποιος είναι αυτός.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Σα να μην πέρασε μια μέρα, ο Verstappen κέρδισε στο F1 Grand Prix του Μπαχρέιν

Ο Max Verstappen ξεκίνησε με το δεξί, κατακτώντας τη νίκη στο Grand Prix του Μπαχρέιν με την ίδια άνεση που είχε και πέρσι.

Γραφει TopGear

Μάθαμε πώς φτιάχνεται η Lamborghini Revuelto

Είναι το πρώτο V12 υβριδικό της Lamborghini, ένα ξεχωριστό hypercar από κάθε πλευρά.

Γραφει TopGear

Τι είναι πάλι αυτό το fasted cardio;

Καις περισσότερο λίπος εάν δεν φας το πρωί;