Οι τιμές των αυτοκινήτων στην Ελλάδα των late '70s

Πόσο κόστιζαν τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα του 1977;

Γράφει: TopGear 22 Μαΐου 2023

Οι χιλιάδες όταν μιλούσαμε για χρήματα κάποτε στην Ελλάδα ήταν κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που έχουμε σήμερα στο μυαλό μας. Ο λόγος είναι πως τότε μιλούσαμε για δραχμές και όχι για ευρώ. Αν σήμερα λοιπόν μια ολοκαίνουργια Ferrari Roma Spider κοστίζει σχεδόν 300.000 ευρώ και είναι ένα άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους από εμάς, είναι καλό να θυμόμαστε πως κάποτε οι άνθρωποι μπορούσαν να αγοράσουν μια Alfa Romeo Alfasud, (την οποία μάλιστα τότε την έγραφαν Alfasund) με 314.000 δραχμές και ήταν ένα μέσο οικογενειακό αυτοκίνητο. 

Η εποχή των late '70s

Το 1977 είναι μια μακρινή εποχή, τόσο που αν έχεις γεννηθεί τότε σε πιάνει μια απελπισία, όταν αναλογίζεσαι πόσα χρόνια έχουν περάσει, αλλά ας μην το κάνουμε προσωπικό το θέμα.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής από το 1974, είχε φτιάξει την Νέα Δημοκρατία για να κερδίσει έτσι το κόμμα τις πρώτες του εκλογές, μετά την σύντομη κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και το 1977 η ΝΔ καλούταν να κερδίσει ξανά τις εκλογές ώστε να συνεχίσει το έργο της (αν σου θυμίζει κάτι, μέρες που είναι, είναι συμπτωματικό). 

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης