
Στο 4ο Alimos Classic Car Sunday, ο Άλιμος ξεπέρασε το Μαϊάμι
Οι 25.000 επισκέπτες είδαν με θαυμασμό, από προπολεμικές Ford μέχρι ηλεκτροκίνηση.

O Άλιμος ξεπέρασε το... Μαϊάμι! Μόνο "θριαμβευτική" θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επιτυχία του 4ου Alimos Classic Car Sunday καθώς πάνω από 25.000 θεατές περπάτησαν τον παραλιακό πεζόδρομο, θαυμάζοντας, φωτογραφίζοντας, χορεύοντας, διασκεδάζοντας. Υπολογίζονται 100.000 τα σέλφι που βγήκαν και ήταν σίγουρα χάρμα οφθαλμών με τα γελαστά πρόσωπα των μεγάλων και τα απορημένα, αλλά γεμάτα χαρά διάπλατα μάτια των παιδιών.
"Θα έπρεπε να έχουμε ταλέντο ποιητή για να περιγράψουμε αυτό το όργιο χρωμάτων και μουσικής, σε μια Κυριακή γιορτής με σημαντικό πολιτιστικό πρόσημο", δήλωσε ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης που έμεινε για πολλές ώρες πλάι -και ανάμεσα- στους θρύλους της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Την έκθεση επισκέφθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άκης Σκέρτσος, που δήλωσε στους διοργανωτές εντυπωσιασμένος από τα εκθέματα αλλά και το πλήθος των επισκεπτών.
ACCS4 ALIMOS CLASSIC CAR SUNDAY from Pete Williams on Vimeo.
Ο δήμαρχος υποδέχτηκε και άλλους καλεσμένους του, μεταξύ τους και ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, που δήλωσε έτοιμος για μια παρόμοια αλλά παναθηναϊκή εκδήλωση (πιθανόν το "Tour of Athens") με τα ωραιότερα κλασικά. Χάρηκαν τα εκατοντάδες αυτοκινητοποιήματα, ο Σταμάτης Σπανουδάκης, η Μαρία Μπακοδήμου, η Άλκηστις Μαραγκουδάκη και άλλοι καλοί φίλοι.
Από πολύ νωρίς το πρωί ο Νίκος Μαστοράκης επέβλεπε την παραδειγματική ταξιθέτηση, με τη βοήθεια έμπειρων συνεργατών από τις συνεργαζόμενες Λέσχες, έτσι που όταν ο πεζόδρομος πλημμύρισε από πολύχρωμο πλήθος, οι επισκέπτες ήξεραν πού και τι θα βρουν. Ο δημιουργός του ACCS λέει: "Είχαμε φέτος μια συγκλονιστική ποικιλία που μας έκανε να κατανοήσουμε τον πλούτο της χώρας με 18.000 κλασικά. Την προσοχή των επισκεπτών μας τράβηξαν πρώτα τα στρατιωτικά οχήματα και λίγο πιο πάνω, το νέο Porsche Park, ένα τεράστιο κομμάτι με καταπράσινο γρασίδι, που εγκαινιάστηκε με ιστορικά αυτοκίνητα και πανάκριβα μελλοντικά κλασικά (Porsche, Ferrari, Lamborghini) του Πάρη Ηλιάδη.
Θαυμασμός για τα πανάκριβα μεγαθήρια, στοργή και συμπάθεια για τα μικρά και "ταπεινά.” Ήταν όμως πολλοί και εκείνοι που σταμάτησαν πλάι στο κλασικό Volkswagen Bulli και το ηλεκτρικό του αδερφάκι ID Buzz, εκεί που η ΔΕΗ blue είχε εγκαταστήσει τον εντυπωσιακό φορτιστή της, συνδέοντας άψογα το παρελθόν με το ακαταμάχητο παρόν της ηλεκτροκίνησης, που θα είναι σίγουρα και μέλλον."
Έκλεψαν καρδιές τα τεράστια αμερικάνικα, οι ατελείωτες λιμουζίνες Cadillac, ένα... αμερικάνικο περιπολικό, η κόκκινη Ferrari F430 Spider, ο θρυλικός Kitt (δημοφιλής στις προηγούμενες γενιές, αλλά και αγαπημένος των παιδιών τους), όμως γοητευτική χρωματική παλέτα αποτέλεσαν τα συντεταγμένα και γλυκύτατα Fiat 500 στην Cadillac Avenue του πεζόδρομου όσο και τα αμφιθεατρικά παρατεταγμένα σεντάν στο Los Alimos θέατρο! Η μουσική ήταν νον-στοπ και κάλυπτε πολλές δεκαετίες αναμνήσεων και ουρές σχηματίζονταν μπροστά στα τροχοφόρα παγωτατζίδικα. "Το αποτύπωμα επιτυχίας της εκδήλωσης" σχολιάζει ο δήμαρχος Αλίμου "ήταν πως ακόμη και μία ώρα μετά τη λήξη της, εκατοντάδες επισκέπτες εξακολουθούσαν να έρχονται! Μας έκανε να σκεφτούμε πως τόσος κόπος και τέτοια αποδοχή απαιτούν το ACCS να γίνει διήμερο, ίσως και τριήμερο!".
Οι οδηγοί χειροκροτήθηκαν θερμά κι έφυγαν βαρυφορτωμένοι με δώρα, ενώ οι θεατές έφυγαν με εντυπώσεις και ενθουσιασμό. Σε εξέλιξη είναι η ψηφοφορία του κοινού για το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο, ενώ η απόφαση της επιτροπής για το ωραιότερο ιστορικό θα ανακοινωθεί ταυτόχρονα με τα υπόλοιπα βραβεία και τις δωροεπιταγές από το "Πλαίσιο".
Όσο για τον τυχερό της κλήρωσης για "μια Κυριακή με Rolls Royce", εκείνον δηλαδή που έχει το λαχείο 3123, αναζητείται για να "εισπράξει" την ονειρεμένη βόλτα με παρέα, σοφέρ και παραλιακό γεύμα.
Οι διοργανωτές ελπίζουν πως θα έχει την ίδια επιτυχία και το Alimos Classic Motorbike Sunday με ιστορικές αλλά και σύγχρονες εντυπωσιακές μοτοσικλέτες, την Κυριακή 11 Ιουνίου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Δείτε την τέλεια παραλία με άμμο στην Αττική
Η τέλεια αμμουδιά υπάρχει στην Αττική και μάλιστα απέχει μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Χρυσή άμμος, γαλαζοπράσινα νερά και ηλιοβασίλεμα που θυμίζει νησί.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑν έχεις κινητό Android, μην χρησιμοποιείς αυτόν τον browser
Αυτός ο browser σε κινητό Android μπορεί να φαίνεται ακίνδυνος, αλλά συλλέγει τεράστιες ποσότητες προσωπικών δεδομένων. Δες πώς να προστατευτείς με εναλλακτικούς browsers.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΟι πιο ακριβοπληρωμένοι CEO στον χώρο του αυτοκινήτου-δείτε τις αποδοχές τους
Η λίστα με τις απολαβές των κορυφαίων CEO στον χώρο της τεχνολογίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι ενδεικτική των στρατηγικών κατευθύνσεων των εταιρειών.
Γιατί η δύναμη στους πήχεις σου είναι μυστικό μακροζωΐας
Η δύναμη της λαβής είναι βασικός δείκτης υγείας και μακροζωίας. Μάθε πώς με απλές ασκήσεις για τους πήχεις μπορείς να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση και να μειώσεις κινδύνους.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςO Neymar κληρονόμησε 1 δισ. ευρώ από κάποιον Βραζιλιάνο που δεν είχε συναντήσει ποτέ
Ένας Βραζιλιάνος επιχειρηματίας που δεν είχε γνωρίσει ποτέ τον Neymar φαίνεται πως άφησε σε εκείνον την περιουσία του. Η κληρονομιά αγγίζει το 1 δισ. ευρώ.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΈχει φάει ξύλο και μαχαιριά, τον έχουν χτυπήσει αμάξι και λεωφορείο-ποιος πασίγνωστος ηθοποιός παραμένει ζωντανός
Για τους περισσότερους ηθοποιούς η δράση τελειώνει όταν κλείνουν οι κάμερες, για εκείνον όμως, συνεχίζεται και στην καθημερινότητά του. Κι ύστερα λένε για τις γάτες ότι είναι εφτάψυχες... Spoiler alert: Συμμετέχει στο cast του Wednesday.
Γραφει Νικη Κοντομηνα