Ζηλεύοντας την απίστευτη συλλογή αυτοκινήτων του Rod Stewart

Σαν σήμερα, στις 10 Ιανουαρίου του 1945, γεννιέται ο Rod Stewart ή αλλιώς, ο άνθρωπος που αγαπά τη μουσική, τις γυναίκες και την ταχύτητα.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 10 Ιανουαρίου 2024

Στις 10 Ιανουαρίου του 1945, σαν σήμερα δηλαδή πριν από 79 χρόνια, γεννιέται στο Ηνωμένο Βασίλειο ο Rod Stewart. Ο βρετανός τραγουδιστής με τη σκωτσέζικη καταγωγή μεγαλώνει στο Λονδίνο και "μπλέκεται" από νωρίς με τη μουσική. Στη δεκαετία του '60 αρχίζει να γίνεται ευρέως γνωστός ενώ το 1971, το περιοδικό Rolling Stone τον ανακηρύσσει ως τον "ροκ σταρ της χρονιάς".

Έχοντας πουλήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και συνεχίζοντας ακάθεκτος τη μουσική του πορεία και επιτυχία μέχρι σήμερα, ο ροκ σταρ με τις ανορθόδοξες ιστορίες περί κοκαΐνης δεν αγαπά μόνο τη ροκ μουσική, τα ναρκωτικά και τις γυναίκες. Για την ακρίβεια, στα 79 του χρόνια και ύστερα από πολλές δεκαετίες μουσικής καριέρας, ο Rod Stewart έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομά του και με μία ακόμα μεγάλη του αγάπη, την ταχύτητα.  

Ο 79χρονος Rod είναι λάτρης της ταχύτητας και των τεσσάρων τροχών, έχοντας στην κατοχή του μία εξαιρετικά σπάνια και πολύτιμη συλλογή αυτοκινήτων.

Σήμερα λοιπόν, με αφορμή τα γενέθλιά του, ρίχνουμε μία ματιά σε 10 αυτοκίνητα που υπάρχουν στην αξιοζήλευτη συλλογή του. Να τα χαίρεσαι Rod!

Shelby AC Cobra (1967)

Shelby Cobra

Cool και retro, η κίτρινη Shelby AC Cobra του Rod Stewart υπάρχει απλώς για να...τρέχει. Το μοντέλο αυτό του 1967, μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως είναι ο πρόγονος των γρήγορων αυτοκινήτων. 

Ferrari 458 Spider (2014)

Ferrari 458 Spider


Η 458 Spider Ferrari είναι η κάμπριο εκδοχή της Ferrari 458. Το πολυτελές αυτό σπορ αυτοκίνητο μπορεί να φτάσει τα 320 χλμ/ώρα έχοντας ωστόσο όλα τα χαρακτηριστικά της ιταλικής εταιρείας και φυσικά, τη φινέτσα. 


Rolls-Royce Ghost EWB (2013)

Rolls-Royce Ghost EWB


Περνάμε στο μοντέλο Ghost EWB, της βρετανικής αυτοβιομηχανίας Rolls-Royce, που είναι μεγαλύτερο τόσο σε μήκος όσο και εσωτερικά από ένα απλό Ghost. Ναι, το αυτοκίνητο αυτό προσδίδει σίγουρα άλλο κύρος στον Rod Stewart. 

Ferrari Enzo (2003)

Ferrari Enzo

Άλλο ένα supercar υψηλών επιδόσεων της ιταλικής εταιρείας που έχει στην κατοχή του ο Stewart, είναι η Enzo Ferrari. Το εν λόγω μοντέλο κυκλοφόρησε σε μόλις 399 αντίτυπα, από το 2002 έως και το 2004, ενώ υπήρξε ένα από τα πιο ακριβά και γρήγορα αυτοκίνητα της ιταλικής αυτοβιομηχανίας. 

GT Marks (1969)

GT Marks

Το πρωτοποριακό μοντέλο GT Marks, ένα από τα πιο γνωστά και επιτυχημένα αυτοκίνητα της Marcos -μίας βρετανικής εταιρείας δηλαδή που δεν υπάρχει πια-, είναι σίγουρα σπάνιο. Ο Rod Stewart όμως, το έχει. 

Lamborghini Countach LP400 'Periscope'

Lamborghini Countach

Κατασκευασμένη μεταξύ 1974 και 1978, η Lamborghini Countach LP400 είναι ένα από τα πρώτα hyper cars ενώ θεωρείται -δικαίως-, ένα μοναδικό επίτευγμα για την εποχή της. Συνολικά, είχαν κατασκευαστεί τότε 151 μοντέλα και μάντεψε. Ο 79χρονος έχει στη συλλογή του ένα από αυτά.

Lamborghini Diablo (1991)

Lamborghini Diablo


Η Lamborghini Diablo θεωρείται από πολλούς ένα μοντέλο-θρύλος ενώ αν αναλογιστούμε πως έχει ξεπεράσει ακόμα και το Countach, τότε ίσως μιλάμε για το πιο επιτυχημένο μοντέλο της εταιρείας. 

Lamborghini Countach QV (1988)

Lamborghini Countach QV

Με τις πόρτες να ανοίγουν προς στα πάνω, η Lamborghini Countach QV είναι μία βελτιωμένη έκδοση του κλασικού Countach που φτάνει έως και τα 300 χλμ/ώρα. Lamborghini Gallardo Spyder (2007)

Lamborghini Gallardo Spyder

Στην κατοχή του, ο Rod Stewart έχει και την Gallardo Spyder, την κάμπριο δηλαδή έκδοση της κλασικής και πολύ δημοφιλής Gallardo που φτάνει εύκολα τα 320 χλμ/ώρα.

Porsche 911 Turbo Carrera (1977)

Porsche 911 Turbo Carrera


Και φυσικά, τα κλασικά μοντέλα όπως η Porsche 911 Turbo Carrera δε λείπουν από τη συλλογή του τραγουδιστή. Με 260 άλογα και ταχύτητα κοντά στα 250 χλμ/ώρα, η Porsche 911 Turbo Carrera ήταν εντυπωσιακή για την εποχή της και ένας προάγγελος των supercars της εταιρείας. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα