H νέα Maserati MCXtrema είναι πραγματικό θηρίο

Ένα νέο μοντέλο-φαινόμενο από την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία για λίγους τυχερούς.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 04 Σεπτεμβρίου 2023

Στις 18 Αυγούστου, σε μία exclusive τοποθεσία, στο θρυλικό The Quail Lodge & Golf Club στο Carmel της California, η Maserati παρουσίασε την τελευταία της δημιουργία. Ονομάζεται MCXtrema και μόνο το όνομα μας προκαλεί ιδιαίτερα συναισθήματα. Είναι ένα θηρίο στους τέσσερις τροχούς, ένα θαύμα της μηχανικής και της ταχύτητας, που δε θα το δούμε να κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης παρά μόνο σε πίστα. Θα ήταν, άλλωστε, κρίμα να μην το δούμε στην απόλυτη επιτάχυνση του, μιλάμε για 740 άλογα. Είναι ένα super sports αυτοκίνητο, το πιο δυναμικό αυτοκίνητο πίστας που κατασκευάστηκε από την ιστορική ιταλική εταιρεία από τη Modena. Για να μην αναφερθούμε στο μοναδικό σχεδιασμό του.

H νέα Maserati MCXtrema είναι πραγματικό θηρίο

Ναι, το νέο Maserati MCXtrema είναι ένα αυτοκίνητο που κυκλοφορεί σε περιορισμένα κομμάτια: μόλις 32 από αυτά τα θαύματα θα κατασκευαστούν, πατώντας πάνω στην ιστορικότητα και κληρονομιά μίας Maserati MC12, με μεγάλη προσοχή στο design, στην πολυτέλεια και στην απόδοση από τους πρωτοπόρους της made in Italy αυτοκινητοβιομηχανίας. Και αυτός ήταν ο λόγος, στο Monterey Car Week, που ο CEO της Trident, Davide Grasso, το παρουσίασε σαν τη "διακήρυξη μίας νέας πορείας για την εταιρεία, προσφέροντας ένα άκρως πολυτελές, ικανό να επαναπροσδιορίσει το πρότυπο για τα αγωνιστικά μας μοντέλα”.

Ένα νέο κομμάτι στο DNA της Maserati, ένα 'παιχνίδι' για τους gentlemen οδηγούς και τους λάτρεις των αγωνιστικών αυτοκινήτων. Αυτό που αρχικά είχε το κωδικό όνομα Project24, έγινε πραγματικότητα και μπορεί να γίνει ένα κλασικό κομμάτι για τους συλλέκτες, εκεί που η τεχνολογική καινοτομία συναντά το εκλεπτυσμένο design, κάτι που περίτεχνα έραψε το Maserati Style Center στο MCXtrema. Τρεις είναι οι πυλώνες του project: avant-garde στιλ, αποκλειστικότητα και extreme καινοτομία, όπως Xtrema είναι και το όνομα του μοντέλου. Τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη.

Ερχόμαστε στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Η νέα Maserati MCXtrema έχει έναν twin-turbo 3.0-litre V6 κινητήρα και 740 άλογα. Περιέχει νέους υπερσυμπιεστές καυσαεριών και μοναδική αναλογία ισχύος ανά βάρος (περίπου 1.8 kg/hp) κα δίδυμα spark plugs. Τα πάντα έχουν καλιμπραριστεί για τη μέγιστη απόδοση, με την ανάρτηση, το σύστημα φρένων και το κιβώτιο ταχυτήτων να δημιουργούν τις συνθήκες για μία μοναδική οδηγική εμπειρία. Το paddle στο τιμόνι είναι ένα ωραίο plus, ενώ δε θα πρέπει να υποτιμάμε την αεροδυναμική του: μία πολύ ελαφριά άτρακτος, από ίνα άνθρακα, έχει σχεδιαστεί για κάθε συνθήκη, ενώ το ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να είναι άνετο για το οδηγικό στιλ του κάθε πιλότου. Και τώρα ερχόμαστε στον σχεδιασμό του MCXtrema.

To Maserati Style Center δεν έθεσε όρια στον σχεδιασμό και την κατασκευή του μοντέλου που δε θα βγει στους δρόμους της πόλης. Κάπως έτσι, οι μηχανικοί της ομάδας δούλεψαν πιο ελεύθερα και έβαλαν όλη τους τη φαντασία. Εξωτερικά, η διασταύρωση ανάμεσα στα δύο αμαξώματα, μπρος και πίσω, δημιουργεί ένα εμφανές όριο ανάμεσά τους και η κολώνα σε σχήμα C κάνει το αυτοκίνητο πολύ αεροδυναμικό. Γραμμές και όγκοι συμπληρώνουν το εσωτερικό: μίνιμαλ, ελαφρύ, συμμετρικό και εργονομικό. Επίσης, το εξελιγμένο αγωνιστικό κάθισμα και η οθόνη που δίνει πρόσβαση σε πολλές ρυθμίσεις, κάνουν αυτό το θηρίο τέλειο για κάθε περίσταση, κάθε καιρική συνθήκη και πίστα.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα