To Cybertruck της Tesla δεν είναι αυτό που φαίνεται

Ο Elon Musk τα 'χει βρει σκούρα.

Το Cybertruck της Tesla, το οποίο διαφημίζεται ως το απόλυτο off-road θαύμα (σύμφωνα με την εταιρεία) φαίνεται πως παρά τον χαμό που έχει κάνει στα μίντια, δυσκολεύεται μέχρι στιγμής να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες.

Στην περσινή εκδήλωση της παρουσίασης του Cybertruck, ο Musk είχε διοργανώσει μια εντυπωσιακή επίδειξη για το ηλεκτροκίνητο pickup, κατά την οποία το Cybertruck των 4 τόνων προσπέρασε αβίαστα μια Porsche 911 σε μια πίστα, ενώ ρυμουλκούσε την ίδια Porsche. Όπως φαίνεται όμως, η πραγματικότητα μπορεί να μην ευθυγραμμίζεται με τη διαφημιστική εκστρατεία.

Παραπλανητική διαφήμιση

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από το κανάλι στο YouTube, Engineering Explained, ο ιδιοκτήτης του καναλιού Jason Fenske αμφισβητεί την ακρίβεια των ισχυρισμών της Tesla. Ο Fenske υπογραμμίζει ότι το Cybertruck στον αγώνα επίδειξης δεν φαίνεται να ολοκληρώνει στα 400 μέτρα, όπως έπρεπε, αλλά στα 200 μέτρα. Τα στοιχεία που υποστηρίζουν αυτή την ασυμφωνία περιλαμβάνουν τη σύγκριση του υλικού του βίντεο με τις μετρήσεις του Google Maps, εγείροντας αμφιβολίες σχετικά με τις πραγματικές επιδόσεις του οχήματος.

Οι ανησυχίες εκτείνονται πέρα από αυτό όμως. Ο YouTuber Kyle Conner από το Out of Spec Motoring πραγματοποίησε μια δοκιμή για τη μέγιστη εμβέλεια του Cybertruck, αποκαλύπτοντας ότι το μοντέλο Foundation Series με διπλό κινητήρα υπολείπεται σημαντικά από την υποσχόμενη εμβέλεια των 515 χιλιομέτρων που δίνει η Tesla. Ο κρύος καιρός εντοπίστηκε ως παράγοντας που συνέβαλε βέβαια, καθώς τα EV μπορούν να παρουσιάσουν μειωμένη εμβέλεια σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Μειωμένη εμβέλεια

Το φόρουμ του Cybertruck Owners Club ρίχνει περαιτέρω φως στους περιορισμούς του οχήματος, ιδίως όταν ρυμουλκεί βαριά φορτία. Ένας χρήστης ανέφερε τη ρυμούλκηση ενός Tesla Model Y βάρους περίπου 6.000 κιλών, που διένυσε μόλις 179 χλμ., με τη φόρτιση στο 84%, προτού εξαντληθεί η μπαταρία του Cybertruck.

Παρά την υπόσχεση της Tesla για μια επέκταση της εμβέλειας που παρέχει επιπλέον 209 χιλιόμετρα, τα ευρήματα αυτά θέτουν υπό αμφισβήτηση την παρουσίαση του Cybertruck ως μια ασυναγώνιστη δύναμη στη ρυμούλκηση.

Δεν προστατεύεται το χρώμα

Επιπλέον, η στιβαρή εικόνα του Cybertruck τίθεται υπό αμφισβήτηση μετά από τις αποκαλύψεις από μια ανάρτηση στο Reddit που παρουσιάζει το εγχειρίδιο χρήσης. Σε αντίθεση με τα συμβατικά οχήματα που είναι εξοπλισμένα με διαφανή επίστρωση για την προστασία του χρώματος, το Cybertruck δεν διαθέτει αυτό το χαρακτηριστικό. Η Tesla συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες να απομακρύνουν αμέσως διαβρωτικές ουσίες, όπως γράσο, λάδι, περιττώματα πουλιών, αλάτι δρόμου και έντομα για να αποφύγουν ζημιές, τονίζοντας ότι τυχόν γρατζουνιές θα γίνονται στα ίδια τα πάνελ, τα οποία είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι.

Αυτές οι αποκαλύψεις αμφισβητούν την αφήγηση του Cybertruck ως ένα απόκοσμο, θηρίο off-road, κατασκευασμένο για κάθε τερέν. Ακόμη και σε πρακτικό επίπεδο, τα προβλήματα λογισμικού φέρεται να εγκλωβίζουν το Cybertruck στο χιόνι, εγείροντας περαιτέρω ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία και την καταλληλότητά του για καθημερινή χρήση.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας