Ξέρουμε ήδη πόσα χρήματα θα παίρνει ο Lewis Hamilton εξαιτίας της Ferrari

Οι αλλαγές που φέρνει η πολυσυζητημένη μεταγραφή στο βαλάντιο του Hamilton.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 09 Φεβρουαρίου 2024

Η βαρυσήμαντη είδηση της συνεργασίας του Lewis Hamilton με τη Scuderia Ferrari έχει αντηχήσει σε ολόκληρο τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, συναρπάζοντας τους λάτρεις της Formula 1, καθώς προκύπτουν διάφορα ερωτήματα από αυτήν την ένωση.

Η κομβική συμφωνία μεταξύ του Hamilton και της Ferrari όχι μόνο σηματοδοτεί μια σημαντική μετάβαση για τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, αλλά προαναγγέλλει επίσης μια άνευ προηγουμένου συμμαχία μεταξύ δύο τιτάνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Με τον Hamilton έτοιμο να ηγηθεί της εμβληματικής κόκκινης ομάδας από τη σεζόν 2025, οι προσδοκίες και τα επίπεδα ενθουσιασμού ανεβαίνουν στα ύψη.

Στους πιο ακριβοπληρωμένους οδηγούς

Σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά στους υπευθύνους για τη συμφωνία, οι ετήσιες απολαβές του Hamilton φέρεται ότι φθάνουν τα 100 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που είναι ικανό να τον εκτοξεύσει στα ανώτερα κλιμάκια των πιο ακριβοπληρωμένων οδηγών της Ferrari. Ένα τέτοιο συμβόλαιο θα αποτελούσε απόδειξη της βαθιάς εκτίμησης της Ferrari για τη συνεισφορά του Hamilton, τόσο εντός, όσο και εκτός πίστας.

Πέρα από τον βασικό μισθό, η συμφωνία του Hamilton περιλαμβάνει ροές εσόδων που προέρχονται από χορηγίες, δικαιώματα και μπόνους βάσει επιδόσεων, υπογραμμίζοντας τη στρατηγική επένδυση της Ferrari στη διασφάλιση των υπηρεσιών του Hamilton. Ενώ αυτή η απόκτηση αντιπροσωπεύει μια σημαντική οικονομική δαπάνη για τη Ferrari, υπόσχεται φυσικά και σημαντικά έσοδα, που τροφοδοτούνται από την παγκόσμια απήχηση και το ιστορικό του Hamilton.

Αναδιάρθρωση για τη Ferrari

Η εν λόγω συνεργασία μεταξύ Hamilton και Ferrari σηματοδοτεί ένα κρίσιμο σημείο καμπής και για τις δύο πλευρές, καθώς ξεκινούν μια νέα εποχή ανταγωνιστικότητας και καινοτομίας. Με την αποχώρηση του Mattia Binotto και τον διορισμό του Frederic Vasseur ως επικεφαλής της ομάδας, η Ferrari είναι έτοιμη για μια σχολαστική αναδιάρθρωση με στόχο την αναζωογόνηση των φιλοδοξιών της.

Επιπλέον, η συνεργασία του Hamilton με τον Charles Leclerc προαναγγέλλει τον σχηματισμό ενός τρομερού διδύμου, συνδυάζοντας το νεανικό ταλέντο του Leclerc με την έμπειρη τεχνογνωσία και την εμπορική γοητεία του Hamilton. Μαζί, φιλοδοξούν να σφυρηλατήσουν μια τρομερή "dream team", ικανή να διεκδικήσει νίκες και πρωταθλήματα.

Από οικονομικής άποψης, η ιστορική μετακίνηση του Hamilton στη Ferrari σημαίνει όχι μόνο μια σημαντική επένδυση για την εμβληματική ιταλική εταιρεία, αλλά και μια τολμηρή δήλωση προθέσεων. Με τη διαβεβαίωση της τεχνικής επάρκειας, η Ferrari τοποθετείται στρατηγικά για το μέλλον.

Στην ουσία, η άφιξη του Hamilton, σε συνδυασμό με την επέκταση του συμβολαίου του Leclerc, δίνει μια αίσθηση σταθερότητας και αισιοδοξίας στη Ferrari, προμηνύοντας ένα μέλλον γεμάτο θριάμβους στο πρωτάθλημα. Αυτός ο στρατηγικός ελιγμός όχι μόνο αναδιαμορφώνει τις άμεσες προοπτικές της Ferrari, αλλά έχει επίσης τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσει το τοπίο της Formula 1 στο σύνολό του.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας