Το Cullinan είναι το πρώτο SUV της ιστορίας της Rolls-Royce - και είναι εντυπωσιακό

Αν και το βρετανικό luxury brand προτιμά να το συστήνει απλά ως μεγαλόσωμο όχημα.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 12 Ιουλίου 2018

Το super-luxury brand μπορεί να άργησε πάρα πολύ να μπει στον συγκεκριμένο χώρο -που αποτελεί τον πιο κερδοφόρο όσον αφορά τους 4 τροχούς- αλλά έκανε μια εντυπωσιακή είσοδο που όσο να 'ναι φέρει γνήσια τη σφραγίδα του. 

Το Cullinan είναι το πρώτο SUV της ιστορίας της Rolls-Royce - και είναι εντυπωσιακό

Μεγάλων διαστάσεων, φανταχτερό και όμορφο, δείχνει ταυτόχρονα σύγχρονο όσο και απειλητικό, σαν κάθε αυθεντικό off-roader που σέβεται τον εαυτό του. Αυτό ακριβώς είναι το Cullinan. 

Μπορεί με την ίδια άνεση να περνά μέσα από ποτάμια αλλά και να κυκλοφορεί σαν την πιο κομψή λιμουζίνα, αναλόγως με τον τρόπο που θέλει να το χρησιμοποιήσει ο οδηγός του. 

ΡΟΛΣ ΡΟΙΣ ΚΑΛΙΝΑΝ 2

Υπάρχουν αμέτρητες πινελιές που βάζουν το Cullinan στη δική του ξεχωριστή πορεία σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο SUV: Πανάκριβα δερμάτινα σαλόνια με πολυτελές ξύλο, ηλεκτρονικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας με το κουμπάκι 'Everywhere' που διαμορφώνει το οδηγικό πρόγραμμα και μπορεί να σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε οποιοδήποτε τερέν και πληθώρα άλλων highlights. Διαθέτει μέχρι και θήκες για ποτήρια σαμπάνιας και ουίσκι, που σε συνδυασμό με τις ανάποδα ανοιγόμενες πίσω πόρτες και το μικρό τραπεζάκι μπορούν να μετατρέψουν τον χώρο των αποσκευών σε mini bar.

Πέραν αυτών, είναι ένα κλασικό μεγαλόσωμο θηρίο με κινητήρα V12 twin-turbocharged των 6,75 λίτρων και ιπποδύναμης 563 αλόγων. 

 

Η τιμή του Cullinan όπως εύκολα μπορείς να αντιληφθείς από την εταιρεία που το κατασκευάζει δεν είναι και τόσο προσιτή, καθώς ξεκινά από τις €282.000.

Από: Esquire UK

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Νέα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το μέλλον της Porsche είναι λαμπερό - και ηλεκτρικό

Αυτό το θρυλικό υπερ-όχημα ετοιμάζεται να πάει το γενεαλογικό του δέντρο μια γρήγορη βόλτα.

Η Ducati Monster 1200 25° Anniversario αφορά μόνο τους πραγματικούς φίλους των 2 τροχών

Η συλλεκτική έκδοχη του Τέρατος βγαίνει στους δρόμους τον Σεπτέμβριο.