Μάλλον βρέθηκε η εξαφανισμένη Aston Martin του James Bond

Την είχε οδηγήσει ο Sean Connery στο Goldfinger και είχε κλαπεί το 1997.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 18 Ιουλίου 2018

Η Aston Martin DB5 που οδηγούσε ο Sean Connery σαν James Bond στο Goldfinger του 1964 θεωρείται εξαφανισμένη εδώ και 20 χρόνια. Αλλά κάποιοι πιστεύουν ότι μόλις βρέθηκε. 

Ομάδα ερευνητών πιστεύει πως η DB5 -για την ακρίβεια η μία από τις δύο που χρησιμοποιήθηκαν στην τρίτη κατά σειρά ταινία του 007- βρίσκεται στη Μέση Ανατολή από το 1997, όταν και εκλάπη από την Φλόριντα των ΗΠΑ. 

"Ακολουθούμε μια πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση στις έρευνές μας και δουλεύουμε συνεχώς πάνω σε αυτό. Συνεργαζόμαστε με μια κοινότητα συλλεκτών αυτοκινήτων και μηχανικών και έχουμε σαφείς ενδείξεις πως βρισκόμαστε κοντά στην ανάκτησή της" δήλωσε ο Christopher A. Marinello, chief executive της οργάνωσης  Art Recovery International, που ειδικεύεται στον εντοπισμό και την ανάκτηση κλεμμένων και λεηλατημένων έργων τέχνης.

"Δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετά τέτοια μοντέλα της Aston Martin, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τον αριθμό πλαισίου, ο οποίος είναι μοναδικός για κάθε αυτοκίνητο και στη συγκεκριμένη περίπτωση αντιστοιχεί στο DP/216/1. Και αυτό ακριβώς αναζητούμε. Πιστεύουμε πως βρίσκεται κάπου στη Μέση Ανατολή, εκεί μας οδηγούν οι μέχρι στιγμής έρευνες" συμπλήρωσε ο Marinello.

Η εξαφάνιση της συγκεκριμένης DB5 αγγίζει τα όρια του αστικού θρύλου: Δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο για το πώς εξαφανίστηκε εκτός από ίχνη λάστιχων, κανένας συναγερμός δεν ενεργοποιήθηκε και κανένα από τα υπόλοιπα -άκρως συλλεκτικά- αυτοκίνητα που βρισκόταν στο ίδιο γκαράζ δεν πειράχτηκε. 

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες όσο και ιντριγκαδόρικες φήμες αναφέρει ότι το αυτοκίνητο εκλάπη με τη βοήθεια ελικοπτέρου που το "σήκωσε" αλλά η επιχείρηση δεν στέφθηκε με επιτυχία και η DB5 βρίσκεται βυθισμένη κάπου στην Καραϊβική. Όχι και η καλύτερη μοίρα για ένα αυτοκίνητο που κοστολογείται σήμερα κοντά στα €5.000.000.

Από: Esquire UK 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Σχέσεις & Sex

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή η σπάνια Aston Martin θα γίνει το ακριβότερο βρετανικό αυτοκίνητο της ιστορίας

Συμμετείχε για δύο ώρες στον 24ωρο αγώνα του Le Mans, το 1963.

Η ρέπλικα της Ferrari από το Ferris Bueller's Day Off βγαίνει στο σφυρί

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην θρυλική ταινία των 80s δεν ήταν πραγματική Ferrari, αλλά αποτελεί κομμάτι της κινηματογραφικής ιστορίας.