Η ρέπλικα της Ferrari από το Ferris Bueller's Day Off βγαίνει στο σφυρί

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην θρυλική ταινία των 80s δεν ήταν πραγματική Ferrari, αλλά αποτελεί κομμάτι της κινηματογραφικής ιστορίας.

Δεν χρειάζεται να είσαι κολλημένος με τα αυτοκίνητα για να αναγνωρίσεις την Ferrari 250 GT California του 1961 - είναι το convertible αυτοκίνητο που εμφανίστηκε στην all-time classic ταινία Ferris Bueller’s Day Off (1986) του John Hughes με τους Matthew Broderick, Alan Ruck και Mia Sara.

Ένα από τα τρία αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα πρόκειται να βγει σε δημοπρασία τον Αύγουστο, κάτι που σημαίνει πως οι λάτρεις του κινηματογράφου θα μπορούν να αποκτήσουν ένα κομμάτι της ιστορίας του. 

Επειδή όμως μία πραγματική Ferrari ήταν πραγματικά πολύ ακριβή, ο σκηνοθέτης John Hughes χρησιμοποίησε μία ρέπλικα αυτής, την Modena GT Spyder California του 1985. Ο Hughes αγόρασε τρία τέτοια μοντέλα - δύο για τις ανάγκες που προέκυψαν εντός της ταινίας και μία που καταστράφηκε περνώντας μέσα από τζαμαρία, στο τέλος του φιλμ. Μόνο για τις κοντινές λήψεις η παραγωγή χρησιμοποίησε μία πραγματική Ferrari και κάτι τέτοιο είναι απολύτως λογικό.

Το αυτοκίνητο που θα βγει στο σφυρί είναι -ασφαλώς- μία από αυτές τις Modena. Η τιμή της δεν πρόκειται να πλησιάσει τα αστρονομικά ποσά μιας GT California (για την ιστορία, μία τέτοια αγοράστηκε έναντι $17.200.000, το 2016).

Η τελευταία φορά που μία Modena πωλήθηκε σε δημοπρασία, το 2013, αγοράστηκε έναντι του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των $230.000. Τώρα όμως αναμένεται να το ξεπεραστεί.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μάθαμε πότε θα δούμε τα νέα iPad

H Apple ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία της παρουσίασης των νέων προϊόντων της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Carys Zeta Douglas, ο 'κλώνος' της Catherine Zeta-Jones

Δες την κόρη της Catherine Zeta-Jones και του Michael Douglas να γιορτάζει τα 21α γενέθλιά της.

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου