Η αναβίωση ενός εκ των θρυλικότερων ευρωπαϊκών coupé αυτοκινήτων

Η Renault επαναφέρει το Alpine A110.

Η  σύγχρονη προσαρμογή ενός κλασικού αυτοκινήτου μπορεί να μοιάζει γοητευτική, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που κάτι τέτοιο μπορεί να αποδειχθεί δίκοπο μαχαίρι για την εκάστοτε αυτοκινητοβιομηχανία που το επιχειρεί. Κάτι που δεν φαίνεται όμως να ισχύει για το reboot του Renault Alpine A110. Η γαλλική εταιρεία φέρνει και πάλι στο προσκήνιο ένα από τα πιο χαρακτηριστικά sports cars της. 

Από την πρώτη στιγμή που συστήθηκε στο κοινό των 4 τροχών το 1954, το Renault Alpine αποτέλεσε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σπορ αυτοκίνητα του πλανήτη.

Η αναβίωση ενός εκ των θρυλικότερων ευρωπαϊκών coupé αυτοκινήτων

Το γοητευτικό coupé με το γλαφυρό μπλε χρώμα -εμπνευσμένο από τις Άλπεις- κατέκτησε καρδιές και τρόπαια μέχρι που περίπου πριν 20 χρόνια φάνηκε ότι θα ανήκει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας - όταν και θεωρήθηκε πως η παραγωγή του θα διακοπεί οριστικά.

Το 2018 όμως η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να αναβιώσει το Alpine με την έκδοση A110. Πέρα από την αναφορά στις ρίζες του, το νέο Alpine κατάφερε να συνδυάσει άψογα τις σύγχρονες σχεδιαστικές γραμμές με την κλασική γαλλική κομψότητα, αλλά και εξίσου εντυπωσιακές επιδόσεις. 

Αρχικά εξοπλισμένο με έναν V6 κινητήρα 3,5 λίτρων, το A110 πιάνει τα 0-100 σε 4,5 δευτερόλεπτα, έχει τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα και διαθέτει ιπποδύναμη 250 αλόγων.

ΑΛΠΙΝ 2

"Η δημιουργία ενός νέου Alpine ή μάλλον το να φτιάξουμε έναν άξιο διάδοχο για το συγκεκριμένο μοντέλο μας ενθουσίασε αλλά ταυτόχρονα μας γέμισε και με μεγάλη ευθύνη. Είναι μια ασύγκριτη ευκαιρία για περιπέτεια" αναφέρει σχετικά με την προσπάθεια αναβίωσης του μοντέλου ο Bernard Ollivier, Deputy Managing Director της εταιρείας.

Στο φετινό σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, η Renault παρουσίασε δύο ακόμη εκδόσεις του, τα Pure και Légende, με την αρχική τιμή του ωστόσο να ξεπερνά τις €55.000. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης