Η πιο ισχυρή Corvette όλων των εποχών σίγουρα αξίζει τα λεφτά της

Ένας πραγματικός δαίμονας των δρόμων με 755 άλογα.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 22 Αυγούστου 2018

H Chevrolet Corvette ZR1 δεν είναι απλά η πιο ισχυρή Corvette που κατασκευάστηκε ποτέ, αλλά το πιο ισχυρό αυτοκίνητο που δημιούργησε ποτέ η General Motors.

Το νέο μοντέλο διαθέτει έναν V8 κινητήρα 6.2 λίτρων που του χαρίζει ιπποδύναμη 755 αλόγων. Αυτός αντλεί βοήθεια από έναν μηχανικό υπερσυμπιεστή, ο οποίος στην προσπάθειά του "χωρέσει", φτιάχνει ένα εξόγκωμα στο καπό από ανθρακονήματα. Πέρα από αυτά, μιλάμε επίσης και για την πιο γρήγορη Corvette όλων των εποχών, με την τελική της ταχύτητα να αγγίζει τα 340 χλμ./ ώρα, ενώ θα κυκλοφορήσει σε δύο αεροδυναμικές διαμορφώσεις: Την (στάνταρ) Low Wing και την High Wing.

Η πρώτη (Low Wing), όπως αντιλαμβάνεται κάποιος και από το όνομά της έχει μια χαμηλή πίσω φτερούγα, που της επιτρέπει να πιάσει την τελική της ταχύτητα, χαρίζοντάς της μεγάλη σταθερότητα. Η High Wing από την άλλη περιλαμβάνει και εμπρός σπλίτερ από ανθρακόνημα, καθώς και άλλη ανάρτηση με Magnetic Ride Control για ακόμα πιο σπορ συμπεριφορά.

"Δεν έχω οδηγήσει μια Corvette σαν αυτή, ποτέ πριν στο παρελθόν, όπως και κανείς άλλος δεν το έχει κάνει. Κι αυτό γιατί ποτέ πριν δε φτιάχτηκε ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Η πρωτοφανής της απόδοση θα απασχολήσει σίγουρα όλα τα υπόλοιπα supercars του πλανήτη" ανέφερε ο executive vice president της GM, Mark Reuss.

Η καινούρια εκδοχή του διαχρονικού αμερικανικού supercar είναι διαθέσιμη από την προηγούμενη άνοιξη και η τιμή της ξεκινά από τις €105.000.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Τεχνολογία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Για να αποκτήσεις μία Project One θα πρέπει να έχεις 20 ακόμη Mercedes στο γκαράζ σου

Όποιος επιθυμεί να αγοράσει την καλύτερη Mercedes της ιστορίας, εκτός από €2.300.000, χρειάζεται να είναι και καλός πελάτης της εταιρείας.

Το FXDR 114 είναι το νέο power cruiser της Harley-Davidson

Ανεβάζει τις επιδόσεις σε άλλο επίπεδο και δίνει νέα δυναμική στην τεράστια συλλογή της αμερικάνικης εταιρείας.