Ο Kimi Antonelli οργάνωσε εκδρομή στην Ίμολα της Formula 1 για όλη την τάξη του στο σχολείο

Ο 18χρονος Kimi Antonelli, ο rookie με τους περισσότερους βαθμούς στο πρωτάθλημα του 2025 επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ιταλία ως οδηγός της Mercedes και κάλεσε όλους τους συμμαθητές του στην Ίμολα

Ο18χρονος Andrea Kimi Antonelli, το νέο μεγάλο ταλέντο της Mercedes στη Formula 1, ζει την απόλυτη εμπειρία στο ντεμπούτο του σε ιταλικό Grand Prix, στην Ίμολα. Είναι η πρώτη φορά που αγωνίζεται μπροστά στο κοινό της πατρίδας του ως οδηγός της Mercedes και για να το γιορτάσει καταλλήλως κάλεσε ολόκληρη την τάξη από το σχολείο στο οποίο φοιτά ακόμη, στο paddock της ομάδας του.

Ο νεαρός οδηγός δεν έχει εγκαταλείψει τις σπουδές του, παρά το γεγονός ότι φέτος διανύει την παρθενική του χρονιά στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αντίθετα, όπως αποκάλυψε, συνεχίζει κανονικά τις εξετάσεις του, έπειτα από παρότρυνση της μητέρας του.

Formula 1: Το δώρο του Kimi Antonelli στους συμμαθητές του

Το Grand Prix της Εμίλια-Ρομάνια διεξάγεται στην πίστα της Ίμολα, σε απόσταση αναπνοής από την Μπολόνια – την πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Antonelli και όπου φοιτά στο Τεχνικό Ινστιτούτο Salvemini του Casalecchio di Reno.

Ο Kimi Antonelli οργάνωσε εκδρομή στην Ίμολα της Formula 1 για όλη την τάξη του στο σχολείο@ Instagram

Με την υποστήριξη της Mercedes, 25 συμμαθητές του και δύο καθηγητές του είχαν την ευκαιρία να τον συνοδεύσουν στις εγκαταστάσεις της ομάδας την Πέμπτη, γνωρίζοντας από κοντά τον κόσμο που βλέπουν συνήθως μόνο μέσα από την τηλεόραση.

"Ναι, το οργάνωσα εγώ, με τη βοήθεια και κάποιων ανθρώπων στη Mercedes. Καταφέραμε να το κανονίσουμε για το σχολείο", δήλωσε ο Antonelli σε συνέντευξη Τύπου. "Νομίζω ότι είναι ένας ωραίος τρόπος να δουν με τα ίδια τους τα μάτια πώς λειτουργεί αυτός ο κόσμος. Το να βλέπεις τους αγώνες στην τηλεόραση είναι ένα πράγμα, αλλά το να βρίσκεσαι εδώ είναι κάτι εντελώς διαφορετικό".

"Θα τους δείξω αργότερα το μονοθέσιο, θα τους εξηγήσω κάποια πράγματα, όχι σε βάθος. Είναι ένας καλός τρόπος να διατηρήσω τη σχέση μαζί τους. Δεν βρίσκομαι πολύ στο σπίτι, οπότε δε τους βλέπω συχνά. Αυτές οι μικρές κινήσεις μετρούν".

Η φετινή σεζόν του νεαρού Ιταλού ξεκίνησε με τη μεγαλύτερη δυνατή πρόκληση, όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Lewis Hamilton, ο οποίος μετακόμισε στη Ferrari. Ο Antonelli είναι ο πρώτος Ιταλός που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της F1 από το 2021, όταν αγωνίστηκε ο Antonio Giovinazzi, και η παρουσία του έχει ενθουσιάσει τους ντόπιους φιλάθλους.

Ο Kimi Antonelli οργάνωσε εκδρομή στην Ίμολα της Formula 1 για όλη την τάξη του στο σχολείο

Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι θα υπάρχουν περισσότερες σημαίες με το όνομά του ή της Ferrari στις κερκίδες, ο νεαρός γέλασε: "Δεν ξέρω. Ελπίζω περισσότερες με το όνομά μου! Αλλά ναι, η Ferrari είναι τόσο μεγάλη που θα ήταν υπερβολικό να περιμένω κάτι τέτοιο. Πάντως, δεν θα παραπονεθώ".

Με πληροφορίες από το Top Gear Greece

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Αυτό είναι το καλύτερο κρέας για να φας μετά το γυμναστήριο

Έρευνα ρίχνει φως στον ρόλο που παίζει η ποιότητα και η σύνθεση των τροφών στη διαδικασία αποκατάστασης του οργανισμού και στην αποτελεσματικότητα της προπόνησης.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα αναπάντεχο πρόβλημα με το iPhone 17 Pro

Το νέο iPhone 17 Pro έκανε αίσθηση με τον σχεδιασμό και τα χρώματά του, ιδίως το εντυπωσιακό Cosmic Orange. Όμως, μια πρόσφατη ανάρτηση στο Reddit άνοιξε συζήτηση για κάτι που ίσως η Apple δεν περίμενε.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όλα όσα έγιναν στο Academy Museum Gala

Από τον Martin Scorsese και τον Bruce Springsteen μέχρι την Penélope Cruz και την Kim Kardashian με καλυμμένο πρόσωπο, η βραδιά έστησε το νέο αφήγημα ισχύος στο σύγχρονο σινεμά. Εδώ δεν τιμώνται απλώς καριέρες- χτίζεται ο ίδιος ο μύθος του Χόλιγουντ.

Η επιστημονική εξήγηση του γιατί πονάει τόσο πολύ μια "πληγωμένη" καρδιά

Ο χωρισμός επηρεάζει όχι μόνο την ψυχολογία αλλά και το σώμα. Μάθε πώς οι ορμόνες του στρες, οι σωματικές αντιδράσεις και το "σύνδρομο разбroken heart" εξηγούν τον έντονο πόνο που νιώθουμε.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Γιατί οι άνδρες ζουν λιγότερα χρόνια από τις γυναίκες

Οι άνδρες έχουν χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής από τις γυναίκες λόγω βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών παραγόντων. Μάθε τι δείχνουν οι έρευνες του Χάρβαρντ.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Πόσοι Έλληνες ενημερώνονται από το TikTok και το YouTube για την επικαιρότητα

Σκρολάρεις για να μάθεις τι συμβαίνει στον πλανήτη; Δεν είσαι ο μόνος. Σύμφωνα με νέα έρευνα, το ίδιο κάνει μεγάλη μερίδα Ελλήνων και οι αριθμοί είναι πραγματικά εντυπωσιακοί.

Γραφει Νικη Κοντομηνα