Τι κάνει ένα αυτοκίνητο σέξι;

Δεν έχουν σεξαπίλ τα άψυχα αντικείμενα; Για χάιδεψε απαλά τις καμπύλες μιας Ferrari.

Σέξι [séksi] Ε (άκλ.): (προφ.) 1. που διαθέτει σεξαπίλ. 2. για κτ. που προκαλεί το σεξουαλικό ενδιαφέρον.

Σεξαπίλ το [séksapíl] Ο (άκλ.): η ιδιότητα εκείνου που ασκεί έντονη ερωτική έλξη στο αντίθετο φύλο.

Οτιδήποτε σχεδόν κατασκευάζει ο άνθρωπος έχει αναγωγές στην ίδια του την οντότητα, είτε αυτό αφορά το σχήμα είτε την εσωτερική του δομή. Το αυτοκίνητο ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο "αντικείμενο" αποτελεί παράβαση της 2ης εντολής: "ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον, ουδέ παντός ομοίωμα...". Ένα αυτοκίνητο διαθέτει καμπύλες, "καρδιά", "εγκέφαλο", "αισθητήρια όργανα", "συκώτι", "νεφρά", "κυκλοφορικό" μέχρι και "απόληξη".

Γι’ αυτό και η επιλογή ενός αυτοκινήτου δεν έχει να κάνει πάντα με την αρτιότητά του. Πλέον όλα τα μοντέλα είναι καλά και κοιτάς εκείνο που θα μιλήσει πιο έντονα στην καρδιά σου. Υπάρχουν λοιπόν κάποια στοιχεία υποκειμενικά που κάνουν την πλάστιγγα να γείρει υπέρ ενός μοντέλου, στοιχεία που μιλούν κατευθείαν στο θυμικό και πολλές φορές κρίνουν την απόφαση ασυνείδητα. Ξεχωρίζουμε μερικά από τα πιο σημαντικά στοιχεία που κάνουν ένα μοντέλο περισσότερο ποθητό, περισσότερο σέξι.

Το sex symbol

Ποτέ δε θα χαρακτηριστεί έτσι μια "γυναίκα της διπλανής πόρτας", ακόμα κι αν πληροί τις αισθητικές προδιαγραφές – ένα sex symbol οφείλει να ερεθίζει ταυτόχρονα και τον εγκέφαλο... Η Mercedes-AMG Project ONE δεν είναι απλώς ένα υπεραυτοκίνητο, αλλά το πρώτο μοντέλο παραγωγής με μηχανικά μέρη από την F1. Η συνολική απόδοση του κινητήρα της είναι μεγαλύτερη από μιας F1 φτάνοντας τα 1.000 άλογα! Και η ισχύς είναι αφροδισιακή. Παράλληλα, με "καλογυμνασμένα οπίσθια" και μισοσυνοφρυωμένη μούρη, η Mercedes-AMG Project OΝΕ είναι η ακαταμάχητη "bitch" που κάθε άντρας με αυτοπεποίθηση προσπαθεί να κατακτήσει, αλλά ελάχιστοι καταφέρνουν να δαμάσουν το ζόρικο χαρακτήρα της. Το γεγονός ότι θα κυκλοφορήσει σε 275 αντίτυπα κανέναν άντρα δεν ενδιαφέρει – είναι σαν να λέμε ότι η Bella Hadid έχει κι άλλες όμορφες αδελφές, ποιον τον χαλάνε;

Τι κάνει ένα αυτοκίνητο σέξι;

Περισσότερο τον απασχολεί το ότι, για να σκύψει και να τη ζητήσει σε γάμο, πρέπει να της περάσει στο δάχτυλο ένα "μονόπετρο" 2,27 εκατ. ευρώ και να έχει στο μυαλό του τα –αντίστοιχα εντυπωσιακά με της Bella Hadid– έξοδα συντήρησής της.

Η όραση

Αν και δύσκολα η φάτσα ενός αυτοκινήτου μαζικής παραγωγής χαρακτηρίζεται σέξι, η Ford το κατάφερε.

ΣΕΞΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Κυριότερο στοιχείο των μοντέλων της είναι η χαρακτηριστική εξάγωνη μάσκα του ψυγείου. Σε συνδυασμό με τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα δημιουργεί ένα επιθετικό ύφος που δε βαριέσαι και σε κερδίζει από κάθε γωνία. Πολλοί είπαν ότι απλά μιμείται της Aston Martin, αλλά, όπως και να ’χει, το αποτέλεσμα μετράει! Αντίστοιχο, αλλά στο πιο αρρενωπό είναι και το look της μάσκας των ψυγείων στα μοντέλα της Audi.

ΣΕΞΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Όμως και τα "οπίσθια" ενός αυτοκινήτου συμβάλλουν ουσιαστικά στο σεξαπίλ του. Η bootylicious Jaguar F-Type (και στις δύο εκδόσεις) και η Lexus LC 500 έχουν κατ’ επανάληψη συμπεριληφθεί σε λίστες"car’s best looking rear end".

ΣΕΞΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
ΣΕΞΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Από την άλλη, όπως ο σκελετός επηρεάζει τη γενικότερη εμφάνιση ενός ανθρώπου –η φαρδιά λεκάνη ή τα κοντά μηριαία οστά αποτελούν ορατό μειονέκτημα, όπως κι αν είναι το υπόλοιπο σύνολο–, έτσι και η θέση του κινητήρα επηρεάζει την αισθητική ενός μοντέλου. Στην περίπτωση της Porsche 911 ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος, ένα στοιχείο μοναδικό στην αυτοκινητοβιομηχανία, που όμως καθορίζει την αισθητική και τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Για πολλούς αυτή η ιδιαιτερότητα αποτελεί ερωτικό στοιχείο, με αποτέλεσμα να κόβουν φλέβα για το πιο διαχρονικό σπορ μοντέλο παραγωγής στον πλανήτη.

ΣΕΞΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Υπάρχουν όμως και οι σέξι λεπτομέρειες σε διάφορα μοντέλα που ανεβάζουν την αισθητική τους. Όπως, για παράδειγμα, τα φώτα ημέρας (Day Running Lights) σε σχήμα πλαγιαστού "T", που οπτικά παραπέμπουν στο πιο σημαντικό σύμβολο της ιδιαίτερα πλούσιας σκανδιναβικής παράδοσης, στο "σφυρί του θεού Θορ", στα Volvo XC90,

ΣΕΞΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

το οβάλ ρετρό ρολόι στο ταμπλό των Maserati,

ΣΕΞΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

οι κρυφές πίσω χειρολαβές στα Renault Clio,

ΣΕΞΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

η κεντρική κονσόλα με στρογγυλό όργανο και αεροπορικούς διακόπτες στα Mini, η κεραία οροφής shark fin (πτερύγιο καρχαρία) στις BMW, τα δίδυμα πίσω φώτα των Cadillac Series 62 του 1959 ή οι πόρτες Gullwing (φτερά γλάρου) των Mercedes-Benz SL 300 (1955).

ΣΕΞΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Η όσφρηση

Τα περισσότερα ελληνικά αυτοκίνητα μυρίζουν τσιγάρο ή "ελατάκι" – είτε το συνδυασμό αυτών των δύο. Το κάθε λογής "ελατάκι" θυμίζει το φτηνιάρικο άρωμα ενός αποσμητικού ή ενός eau de toilette από το σούπερ μάρκετ που μπορεί να υποβαθμίσει ακόμα και μια καλλονή. Θεωρούμε ακαταμάχητα σέξι τη μυρωδιά του δέρματος που πολλές εταιρείες έχουν συμπεριλάβει στα έξτρα των μοντέλων τους. Η BMW μάλιστα το έχει αναγάγει σε ιεροτελεστία, όπως είναι η διαδικασία που παρφουμάρεται μια κλασάτη γυναίκα. Το τμήμα Individual της φίρμας καλύπτει κάθε επιθυμία του πελάτη. Τα δέρματα Merino που χρησιμοποιεί είναι η απάντηση. Η διαδικασία ξεκινά από την επιλογή και την κοπή της πρώτης ύλης για το δέρμα: στα εργαστήρια του BMW Individual γίνονται δεκτά μόνο ακατέργαστα δέρματα από εκλεκτές ράτσες βοοειδών χωρίς φθορές και άλλα ελαττώματα. Μετά την επεξεργασία το δέρμα παραμένει φυσικό, αναπνέον και ασυναγώνιστα άνετο. Οι ραφές υψηλής ακρίβειας, οι διακοσμητικές διατρήσεις και τα ρέλια που εφαρμόζονται με το χέρι εξασφαλίζουν καλαίσθητες αντιθέσεις και συναρπαστικούς τόνους. Αυτή η ασυμβίβαστη τελειότητα είναι που μετατρέπει κάθε δέρμα Merino από το BMW Individual σε μια άκρως απολαυστική εμπειρία για όλες τις αισθήσεις, κυρίως όμως για την όσφρηση.

ΣΕΞΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Η αφή

Δέρμα (όχι όλα), ξύλο, αλουμίνιο, ακόμα και ένα βάψιμο με πολλαπλές στρώσεις χρώματος δίνουν στο αντρικό χέρι όταν περνάει απαλά τα δάχτυλα από πάνω τους την αίσθηση πως χαϊδεύει την αψεγάδιαστη πλάτη της Bella Hadid (για να μην αναφερθούμε σε άλλες αντίστοιχης αίσθησης, πλην όμως μη δημοσιεύσιμες περιοχές της). Είναι γεγονός ότι όσο αυξάνει η επιφάνεια που καλύπτουν τέτοια υλικά, τόσο πολλαπλασιάζεται η τιμή ενός μοντέλου, όμως πολλά (γήινα) premium μοντέλα τα έχουν συμπεριλάβει ως λεπτομέρειες στο στάνταρ εξοπλισμό τους (π.χ. Mercedes ή Volvo), που βέβαια πολλαπλασιάζονται κατόπιν παραγγελίας.

ΣΕΞΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Mercedes

Η ακοή

Η Marilyn Monroe θεωρείται παγκοσμίως το κορυφαίο "Να ζήσεις..." που μπορεί να ακούσει ένας –λέγε με John– εορτάζων. Η Αφροδίτη Σημίτη έκανε μεγάλη καριέρα στο ραδιόφωνο και στη διαφήμιση λόγω της φωνής της. Αντίστοιχα, ο ήχος του κινητήρα ενός αυτοκινήτου αποτελεί κορυφαίο συστατικό του σεξαπίλ του. Πιασάρικος σε όλες τις περιπτώσεις είναι ένας μπάσος ήχος, που, όπως στους ανθρώπους μπορεί να προέλθει από ανθρώπους κάποιου βάρους (λεπτός και μικροκαμωμένος τενόρος δεν έχει αναφερθεί), έτσι και στα αυτοκίνητα απαιτεί κυβικά. Εννοείται ότι απίστευτα σέξι είναι ο ήχος της Mercedes-AMG Project ONE, η οποία όμως κοστίζει αναλογικά με το καλούσες τη Marilyn να σου τραγουδήσει στα γενέθλιά σου. Παρ’ όλ’ αυτά, το συγκεκριμένο μοντέλο καταφέρνει να μιλάει κατευθείαν στην καρδιά με τα V8 σύνολά της. Ηχητική πανδαισία από το ρελαντί μέχρι το όριο των στροφών καθώς και στις αλλαγές των ταχυτήτων.

ΣΕΞΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Η γεύση

Γεύση δεν μπορείς να προσλάβεις από ένα αυτοκίνητο εκτός κι αν έχεις επιχειρήσει να μεταγγίσεις καύσιμα με σωληνάκι από ένα ντεπόζιτο σε άλλο. Ως γεύση όμως προσμετράται κι αυτό που σου μένει βλέποντας, ακούγοντας, μυρίζοντας και χαϊδεύοντας ένα αυτοκίνητο. Επίγευση πιο σωστά. Και τέτοια δίνουν τα διαχρονικά μοντέλα ανεξαρτήτως έτους κατασκευής ή τιμής. Το Citroën 2CV ή ο "βάτραχος" της ίδιας φίρμας, το VW Beetle, η Jaguar E-Type, η Bugatti Atlantic, η BMW Isetta, το Fiat Topolino και δεκάδες άλλα κλασικά μοντέλα είναι εξίσου σέξι με τις σύγχρονες καλλονές ή αυτές του παρελθόντος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος