Η Alfa Romeo Stelvio δεν μοιάζει με κανένα άλλο SUV

Ανεβάζει αισθητά τον πήχη με τις υψηλές επιδόσεις της.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 03 Ιανουαρίου 2019

Σε περίπτωση που δεν μπορείς να ξεπεράσεις κάποιες προκαταλήψεις σχετικά με τους 4 τροχούς, όπως ας πούμε ότι τα SUVs είναι βαρετά, τότε η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio μάλλον είναι εδώ για να σου αλλάξει άποψη.

Πρόκειται για μία ακόμη δημιουργία της ίδιας ομάδας που δημιούργησε την Alfa Romeo Giulia και είναι ουσιαστικά ένα SUV με αρκετά στοιχεία ενός supercar, όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται αυτό. Το πρώτο SUV της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας παντρεύει τα δυναμικά οδηγικά χαρακτηριστικά με τις πολύ καλές επιδόσεις.

Η Alfa Romeo Stelvio δεν μοιάζει με κανένα άλλο SUV

Η οδηγική συμπεριφορά της Stelvio παραπέμπει ξεκάθαρα σε σπορ αυτοκίνητο, τόσο με την σχεδίασή της όσο και με στοιχεία όπως η ισορροπημένη κατανομή βάρους, το αμεσότατο σύστημα διεύθυνσης και την προηγμένη ανάρτηση που περιλαμβάνει την αποκλειστική Alfalink τεχνολογία.

Διαθέτει έναν twin-turbo V9 κινητήρα 2.9 λίτρων που αποδίδει 503 ίππους, πιάνει τα 0-100 σε 3,8 δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 284 χλμ/ώρα. Κάτι που σημαίνει πως μιλάμε για το ταχύτερο SUV παραγωγής στον πλανήτη. 

Το εσωτερικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από κομψό έως πολυτελές, προσφέροντας αρκετό χώρο στους επιβάτες, καθιστώντας άνετο ακόμη και ένα αρκετά μεγάλο roadtrip. O οδηγός έχει πάντοτε την αίσθηση του ελέγχου χάρη στην υπερυψωμένη θέση οδήγησης η οποία ωστόσο δεν παίζει ανασταλτικό ρόλο στο επίπεδο οδηγικής απόλαυσης.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά προέρχονται από ένα όχημα μεγάλου μεγέθους και αρκετά ψηλό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μειώνεται η οδηγική εμπειρία που υπόσχονται οι εν λόγω επιδόσεις.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Νέα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η Viper Bravado Banshee του GTA V μπορεί να γίνει δική σου

Υπάρχει στον πραγματικό κόσμο και βγήκε στο σφυρί.

Τα αυτοκίνητα που λάτρεψαν οι δημοφιλέστεροι μαφιόζοι όλων των εποχών

Τι έκρυβαν στο γκαράζ τους οι Al Capone, Bonnie & Clyde, Pablo Escobar και σία.