Το θρυλικό van της Volkswagen κοστίζει πλέον μία περιουσία

Η τιμή εκκίνησης στις δημοπρασίες είναι €100.000 για κάθε αυθεντικό minibus των 60s και των 70s.

To microbus της Volkswagen αποτέλεσε το σύμβολο μίας ολόκληρης εποχής και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι συγκαταλέγεται στα πιο χαρακτηριστικά οχήματα των δεκαετιών του '60 και του '70. 

Μάλιστα, μόνο λίγοι δεν είναι οι παλιοί και νέοι πελάτες της Volkswagen που το έχουν νοσταλγήσει, με πολλούς εξ' αυτών να έχουν επικοινωνήσει μέσω mail και επιστολών με την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, με σκοπό να πείσουν τους ανθρώπους της να σκεφτούν το ενδεχόμενο επιστροφής του κλασικού van στην αγορά.

Το θρυλικό van της Volkswagen κοστίζει πλέον μία περιουσία

Η αλήθεια είναι πως κάποιες προσπάθειες έχουν γίνει από την εταιρεία, όπως ας πούμε το λανσάρισμα κάποιων καινοτόμων minivan που μοιάζουν αρκετά με το πρωτότυπο και διαθέτουν αρκετές περισσότερες λειτουργίες που σχετίζονται με τις σύγχρονες τεχνολογίες.

Όμως το κλασικό θα παραμένει πάντοτε ξεχωριστό και θα έχει αρκετούς fans. Κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν αρκετά χρήματα παραπάνω προκειμένου να βάλουν ένα τέτοιο στο γκαράζ τους, κάτι που συμβαίνει πλέον σε δημοπρασίες με αντικείμενο πώλησης αντίστοιχα μοντέλα της Volkswagen. 

ΒΑΝ VOLKSWAGEN 2

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's και μία πρόσφατη αγορά ενός τέτοιου οχήματος μαρτυρούν του λόγου το ασφαλές: Μόλις πριν λίγες ημέρες, ένα Volkswagen Deluxe 21-Window microbus του 1964 απέκτησε νέο κάτοχο στην τιμή των €111.421.

Το γαλάζιο βανάκι είχε λιγότερα από 100 χιλιόμετρα στο κοντέρ του, οπότε δεν είναι υπερβολή να πούμε πως είναι σχεδόν καινούριο. 

ΒΑΝ VOLKSWAGEN 3

Τα περισσότερα μηχανικά του μέρη έχουν αντικατασταθεί από αυθεντικά ανταλλακτικά της γερμανικής εταιρείας, όπως ο κινητήρας του, που πλέον είναι ένας ολοκαίνουριος 2.000 κυβικών. 

Το εσωτερικό του έχει διαμορφωθεί με δερμάτινους γαλάζιους καναπέδες ώστε να εξασφαλίζει τη μέγιστη χωρητικότητα σε συνδυασμό με την άνεση για τους επιβάτες.

ΒΑΝ VOLKSWAGEN 4

Ο νέος του κάτοχος/οδηγός πρέπει να είναι σίγουρα χαρούμενος καθώς απέκτησε ένα εκ των σπανιοτέρων του είδους. Και με αυτό ίσως ζήσει το δικό του californian summer dream τους ερχόμενους μήνες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Διαφανή σπίτια στη φύση, η τάση που βλέπουμε παντού στα σόσιαλ μίντια

Κοστίζουν λιγότερο απ' ό,τι θα περίμενες και διαθέτουν άπλετο φυσικό φως.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Οι πιο ανυπάκουες ράτσες σκύλων, σύμφωνα με τους ειδικούς

Ποιες ράτσες σκύλων είναι πιθανό να παρουσιάσουν επιπλέον προκλήσεις στην εκπαίδευσή τους;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Γιατί χρειαζόμαστε όλοι ψυχοθεραπεία;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιοι κάνουν ψυχοθεραπεία επειδή δεν κάνουν κάποιοι άλλοι...

Γραφει Γιαννης Σπανος

Κι αν η τεχνητή νοημοσύνη έλυνε τα μυστήρια των ανώτερων μαθηματικών;

Οι περίπλοκοι γρίφοι που συχνά προβληματίζουν ακόμη και τα πιο έξυπνα μυαλά στον κόσμο ίσως βρήκαν τον "μάστορά" τους.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η σωστή προθέρμανση πριν από την προπόνηση υψηλής έντασης

Η καλή προθέρμανση βελτιώνει τις επιδόσεις και μειώνει τις πιθανότητες τραυματισμού. Την κάνεις σωστά όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος