Τα πιο ιδιαίτερα και παράξενα αυτοκίνητα από το Σαλόνι της Γενεύης

Εκτός από κορυφαία νέα μοντέλα, η φετινή έκθεση έκρυβε κι αρκετές φουτουριστικές εκπλήξεις.

Το φετινό Σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης εκτός από τα καλύτερα νέα μοντέλα του πλανήτη έκρυβε κι αρκετές φουτουριστικές εκπλήξεις: από ηλεκτρονικά υπεραυτοκίνητα μέχρι μικροσκοπικά διθέσια κι από παντοδύναμα SUVs μέχρι ιπτάμενα αυτοκίνητα. Ακολουθούν οι πιο αξιοπρόσεκτες -αν όχι αξιοπερίεργες- στιγμές από τη έκθεση του 2019.

Pal-V Pioneer Edition

Τα πιο ιδιαίτερα και παράξενα αυτοκίνητα από το Σαλόνι της Γενεύης

Να σου συστήσουμε το Pioneer Edition της Pal-V. Σε αντίθεση με ό,τι έχεις συνηθίσει αυτό εδώ θεωρεί φυσικό του περιβάλλον τον ουρανό κι όχι τους δρόμους. Πρόκειται για ένα ιπτάμενο όχημα που θα κατασκευαστεί σε 90 μόλις κομμάτια μέσα στον επόμενο χρόνο. Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως χρησιμοποιεί ένα σύστημα πτήσης πολύ παρόμοιο με εκείνο των ελικοπτέρων. Όπως ήταν αναμενόμενο η τιμή του θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερή αγγίζοντας τα 500 χιλιάδες ευρώ.

Giugiaro's Kangaroo

Giugiaro's Kangaroo Σαλόνι Γενεύης

Είναι supercar; Είναι SUV; Είναι ηλεκτρικό; Κι όμως, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, το δημιούργημα των  Giorgetto και Fabrizio Giugiaro ανήκει και στις τρεις κατηγορίες. Παρότι είναι τόσο χαμηλό όσο μία Porsche, μπορεί χάρη στις ειδικές αναρτήσεις που αυξάνουν το ύψους του μέχρι και 26 εκ. να αντιμετωπίσει κάθε εμπόδιο στον δρόμο. Οι ηλεκτρικές μηχανές των 245 ίππων κινεζικής τεχνολογίας που κουβαλά του δίνουν αυτονομία έως 450 χλμ, τελική ταχύτητα 250 χλμ./ ανά ώρα και εντυπωσιακή επιτάχυνση (0-100 χλμ. σε 3,8 δευτερόλεπτα).

Arcfox ECF

Arcfox ECF Σαλόνι Γενεύης

Οι περγαμηνές του είναι πολύ δυνατές κι από πολύ διαφορετική σκοπιά: από τη μία ο εκπληκτικός σχεδιασμός του Walter Da Silva, πρώην στελέχους της Volkswagen, κι από την άλλη η τεχνολογία που το συνοδεύει ανήκει στην Baic, την κινεζική υπερδύναμη στον χώρο του αυτοκινήτου. Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτό που κλέβει την παράσταση είναι το design που μοιάζει βγαλμένο από κάποια καλαίσθητη ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Škoda Klement

Skoda Clement Σαλόνι Γενεύης

Τι δουλειά έχει ποδήλατο σε ένα σαλόνι αυτοκινήτου; Καταρχάς αποτελεί μία νέα πρόταση της Škoda, μίας αυτοκινητοβιομηχανίας με τεράστια παράδοση στον χώρο, για τη κίνηση σε μικρές αποστάσεις. Δεύτερον, δεν είναι ακριβώς ποδήλατο αφού δεν έχει πετάλια. Στη θέση του βρίσκουμε μία τεχνολογία που θυμίζει hoverboard, η οποία δίνει αυτονομία σε εκείνο και τα μόλις 25 κιλά του για 62 χλμ.

Citroën Ami One

Citroen Ami Σαλόνι Γενεύης

Το μέλλον της αυτοκίνησης, τουλάχιστον όσον αφορά την κίνηση μες στις πόλεις, ανήκει στα μικροσκοπικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κατακλύσουν τους δρόμους των μεγαλουπόλεων μέσα στα επόμενα χρόνια. Το πιο επιτυχημένο παράδειγμα του είδους για φέτος είναι αυτό το χαριτωμένο αμαξάκι (μήκους μόλις 2,5 μέτρων) της γαλλικής εταιρείας με αυτονομία 45 χλμ. και τελική ταχύτητα 100 χλμ./ώρα. Κυρίως, όμως, κάνει το όνειρο κάθε Αθηναίου -κι όχι μόνο- πραγματικότητα: το παρκάρεις παντού με χαρακτηριστική ευκολία.

Engler FF Superquad

Engler FF Superquad Σαλόνι Γενεύης

Μιλώντας για παράξενες και αξιοπερίεργες καινοτομίες, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα αυτός ο πύραυλος. Κάτω από το φουτουριστικό καπό υπάρχει ένα θηρίο που βρυχάται: ένας κινητήρας V10 που βγάζει 850 αλόγα κι εγγυάται για τελική ταχύτητα 350 χλμ./ άνα ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ. σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος