Το νέο Audi R8 αγγίζει την τελειότητα

Ένα σχεδόν καθημερινό supercar με πανίσχυρες επιδόσεις.

Μετά την πρώτη του εμφάνιση, το 2006, το Audi R8 θεωρήθηκε γρήγορα ένα "καθημερινό" αυτοκίνητο και μάλλον μία φθηνότερη εναλλακτική για τα αντίστοιχα, κυρίως ιταλικά, μοντέλα της κατηγορίας. Εν ολίγοις, ένα σπορ αμάξι που μπορεί να οδηγηθεί στην πόλη χωρίς να προκαλεί πανικό. Ο όρος "καθημερινό" ίσως και να υποτιμά τη συμβολή του συγκεκριμένου μοντέλου στην ιστορία των 4 τροχών κι αυτό γιατί η Audi ουσιαστικά κατασκεύασε ένα αυτοκίνητο που μπορεί ήδη να θεωρείται κλασικό.

Δεκατρία χρόνια μετά την πρώτη εμφάνισή του, η γερμανική εταιρεία παρουσιάζει τον διάδοχό του, με μπόλικα χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στις απαρχές του αλλά και μία νέα ματιά πάνω σε αυτό. Ο σχεδιασμός του είναι πιο έντονος και επιθετικός, που επιτρέπει στον οδηγό να αντιλαμβάνεται στο μέγιστο βαθμό τον αγωνιστικό του χαρακτήρα.

Η εντυπωσιακή ενιαία μάσκα Singleframe, οι μυώδεις πλευρικές γραμμές και η οπίσθια αεροτομή από ανθρακονήματα επιβεβαιώνουν εμφατικά όλα τα παραπάνω. Το εσωτερικό του επικεντρώνεται στα ουσιώδη, χωρίς να στερείται κομψότητας και άνεσης. Το ταμπλό οργάνων περιλαμβάνει μία υψηλής ανάλυσης LCD οθόνη 12,3 ιντσών, που ενημερώνει τον οδηγό με συναρπαστικά γραφικά. 

Το νέο Audi R8 αγγίζει την τελειότητα
ΝΕΟ AUDI R8 2

Φυσικά, στο Audi R8 πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η μηχανή. Ο V10 ατμοσφαιρικός κινητήρας του παράγει ιπποδύναμη 612 αλόγων και τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 320 χλμ/ώρα. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε μόλις 3,2''. 

Όπως και τα περισσότερα supercars του σήμερα, επικεντρώνεται σε μικρότερο μέγεθος, ελαφρύτερο βάρος και ασφαλώς στις υψηλές επιδόσεις. Η τιμή της standard έκδοσης του Audi R8 V10 ξεκινά από τις €123.000.


Διάβασε ακόμη για τη νέα Corvette Stingray και το ισχυρότερο ηλεκτρικό hypercar Lotus Evija.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος