Το νέο concept της Mercedes θυμίζει διαστημόπλοιο που ήρθε από το παρελθόν

Το Vision Mercedes Simplex μοιάζει να κουβαλά το παρελθόν και το μέλλον της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Γράφει: Αδαμάντιος Άττενμπεργκ 19 Σεπτεμβρίου 2019

Μπορεί ένα όχημα να έχει σχεδιαστεί ώστε οι γραμμές και η γενικότερη φυσιογνωμία του να παραπέμπουν στο παρελθόν και την ίδια στιγμή, να διαθέτει άκρως φουτουριστικά στοιχεία και καινοτομίες που κανείς πριν δεν είχε φανταστεί; Αν κρίνουμε από τις πρώτες εικόνες και πληροφορίες για το Vision Mercedes Simplex, η απάντηση είναι ξεκάθαρα ναι. 

Η γερμανική εταιρεία παρουσίασε πριν λίγες ημέρες αυτό το ιδιαίτερο πρωτότυπο, που βασίζεται σε ένα μοντέλο ηλικίας περισσότερων από 100 ετών, το οποίο όμως έχει επαναπροσεγγιστεί από σχεδιαστές και μηχανικούς, οι οποίοι χρησιμοποίησαν επαναστατικά υλικά, σύγχρονο design και, ασφαλώς, την τεχνολογία. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό: Minimal γραμμές, προσοχή στη λεπτομέρεια, άνετα καθίσματα -για την ακρίβεια ένας καναπές- και κυλινδρικό σχήμα που κάνει το Vision Mercedes Simplex να μοιάζει με τορπίλη.

Η παρουσίασή του έλαβε χώρα στη Νίκαια της Γαλλία το περασμένο Σάββατο, παρουσία μάλιστα του Lewis Hamilton. Ο διευθυντής του σχεδιαστικού τμήματος της Mercedes Gorden Wagener πόσταρε μία εικόνα του οχήματος στο Instagram και για πρώτη φορά οι φίλοι της εταιρείας είχαν την ευκαιρία να το θαυμάσουν, με τους συλλέκτες να ψάχνουν ήδη τον τρόπο -και το ποσό- με τον οποίο θα το αποκτήσουν.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gorden Wagener (@gorden.wagener) on

Οι δύο θέσεις του καναπέ καταλαμβάνουν ουσιαστικά ολόκληρο το θάλαμο των επιβαινόντων, ενώ το υπόλοιπο σώμα του αυτοκινήτου έχει σχεδιαστεί ώστε να λειτουργεί αεροδυναμικά και να φιλοξενεί φυσικά τον κινητήρα. Ο απέριττος χαρακτήρας του και η vintage αισθητική του είναι αδιαμφισβήτητα τα στοιχεία που το κάνουν ποθητό. Το τιμόνι συνδέεται απευθείας με τους τροχούς, μέσω ενός πρωτοποριακού συστήματος που δοκιμάζει αυτή την εποχή η Mercedes, ενώ τελευταίας τεχνολογίας είναι τόσο τα φώτα του όσο και τα συστήματα ασφαλείας που περιλαμβάνει.

Το νέο concept της Mercedes θυμίζει διαστημόπλοιο που ήρθε από το παρελθόν

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΣΙΜΠΛΕΞ 2

Προς το παρόν, δεν μπορεί κάποιος να το αγοράσει καθώς δεν έχει μπει στη γραμμή παραγωγής, οπότε δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες. Αν και αρκετοί θα ήθελαν να γνωρίζουν περισσότερα.


Διάβασε ακόμη για το πρώτο Grand Tourer στην ιστορία της McLaren και τον ηλεκτρικό Σκαραβαίο που ετοιμάζει η Volkswagen.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Σχέσεις & Sex

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο Grand Tourer στην ιστορία της McLaren

Μία νέα ημέρα ξημερώνει για το βρετανικό luxury brand.

Τα μικρομέγαλα αυτοκίνητα της πόλης

7 από τα καλύτερα μοντέλα της κατηγορίας mini.