Δύο από τις πιο εντυπωσιακές Mercedes της ιστορίας βγαίνουν στο σφυρί

Οι SL320 Mille Miglia Edition και SLS AMG GT Final Edition αναζητούν νέο γκαράζ.

Το All Time Stars είναι μία υπηρεσία της Mercedes, που μεταξύ άλλων δίνει την ευκαιρία στους απανταχού φίλους της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και σε συλλέκτες να αποκτήσουν μέσω δημοπρασίας κάποια από τα πιο ιδιαίτερα και σπάνια μοντέλα του brand. Στην τελευταία ομάδα αυτοκινήτων που διαθέτει προς πώληση, το All Time Stars συμπεριλαμβάνει και δύο πραγματικά διαμάντια: την Mercedes SL320 Mille Miglia Edition και την Mercedes SLS AMG GT Final Edition.

Αρχικά, η Mercedes SL320 Mille Miglia Edition. Πρόκειται για ένα αμάξι-φόρο τιμής στο θρυλικό αγώνα που διοργανωνόταν στην Ιταλία από τα 20s έως και τα 50s, προτού επανέλθει από το 1977 μέχρι και σήμερα. Η γερμανική εταιρεία κατασκεύασε μόλις 12 αντίτυπα του συγκεκριμένου μοντέλου, το 2000. Η SL320 Mille Miglia διαθέτει έναν 6κύλινδρο κινητήρα 3,2 λίτρων με ιπποδύναμη 225 αλόγων, ένα κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων και τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 230 χλμ/ώρα. Το κοντέρ της έχει γράψει 55.700 χιλιόμετρα και η τιμή εκκίνησης γι' αυτήν είναι τα €66.890.

Δύο από τις πιο εντυπωσιακές Mercedes της ιστορίας βγαίνουν στο σφυρί
Mercedes SL320 Mille Miglia Edition 2

Έπειτα, υπάρχει η Mercedes SLS AMG GT Final Edition, που κατασκευάστηκε σε 350 αντίτυπα, τα οποία μοιράστηκαν ανάμεσα στην εκδοχή του coupé και σε ένα περισσότερο convertible format. Η τιμή εκκίνησης γι' αυτήν είναι ασφαλώς πολύ πιο υψηλή από το προηγούμενο μοντέλο και ξεκινά από τις €445.890. Σε αντάλλαγμα, ο επόμενος ιδιοκτήτης θα απολαμβάνει ένα από τα πιο συναρπαστικά open-air sports cars που φτιάχτηκαν ποτέ. Η SLS AMG GT Final Edition είναι εξοπλισμένη με ένα V8 κινητήρα 6,2 λίτρων και συνολική ισχύ 591 ίππων. Η τελική της ταχύτητα ανέρχεται στα 315 χλμ/ώρα ενώ στο κοντέρ της έχουν καταγραφεί μόλις 6.560 χιλιόμετρα. 

Mercedes SLS AMG GT Final Edition 1
Mercedes SLS AMG GT Final Edition 2

Διάβασε ακόμη για τα φουτουριστικά αυτοκίνητα του μέλλοντος, το ομορφότερο SUV που υπάρχει Range Rover Velar και για το Toyota Century του Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας που είναι κυριολεκτικά μοναδικό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου