Τα φουτουριστικά αυτοκίνητα του μέλλοντος

Από ένα buggy της Audi με drones μέχρι το φουτουριστικό Hyundai 45, αυτά είναι τα μοντέλα που έκλεψαν τι εντυπώσεις στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Η έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες και οι κατασκευαστές έβαλαν για ακόμη μία φορά τα δυνατά τους ώστε να τραβήξουν το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων. Έγινε για ακόμη μία φορά σαφές ότι οι νέες γραμμές στο design και η ηλεκτροκίνηση έχουν πλέον τον πρώτο λόγο, όπως επίσης και οι φουτουριστικές ιδέες. Ακολουθούν κάποια από τα μοντέλα που έκλεψαν τις εντυπώσεις, ικανοποιώντας όλες τις παραπάνω προδιαγραφές. 

Cupra Tavascan

Τα φουτουριστικά αυτοκίνητα του μέλλοντος

Το πρωτότυπο SUV concept της Seat θα είναι πλήρως ηλεκτρικό και θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB, πάνω στην οποία έχει ήδη ξεκινήσει και η Volkswagen να χτίζει τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. Πήρε το όνομά του από ένα μικρό χωριό των Πυρηναίων. Το πρωτότυπο χαρακτηρίζεται από μοντέρνες γραμμές και διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και μία μπαταρία  77 kW, που του δίνουν αυτονομία 450 χιλιομέτρων.

Το εσωτερικό του θυμίζει ένα μικρό και κομψό διαστημόπλοιο, χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες και το σύστημα από micro LED φώτα. Η τιμή και η διαθεσιμότητά του παραμένουν προς το παρόν άγνωστες.

Audi AI: Trail Quattro

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ AUDI AI TRAIL QUATTRO 1
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ AUDI AI TRAIL QUATTRO 2

Ανάμεσα σε όλα τα οχήματα που παρουσιάστηκαν, αυτό το concept της Audi είναι ίσως το πιο τρελό. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να ανανεώσει πλήρως την off-road κινητικότητά της, με ένα design που παραπέμπει αρκετά στο dune buggy. Αυτό που τραβά αρχικά τα βλέμματα είναι η απουσία των  headlights, που θα αντικατασταθούν από 5 drones, τα οποία θα φωτίζουν την πορεία του οχήματος όταν οι συνθήκες το απαιτούν.

Το Trail Quattro επιτρέπει στον οδηγό να είναι σε άμεση επαφή με τη φύση και είναι εξοπλισμένο με 4 ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένους σε κάθε τροχό, που παραδίδουν συνολική ισχύ 435 ίππων με αυτονομία 500 χιλιομέτρων. 

BMW Concept 4

Πριν λίγους μήνες, η BMW παρουσίαζε το supercar Next. Στην Φρανκφούρτη ωστόσο, επέλεξε να επικεντρωθεί περισσότερο σε μία σειρά που γεννά προσδοκίες, την Concept 4. Αυτή περιλαμβάνει ένα coupé με πρωτότυπο σχεδιασμό και φουτουριστικές γραμμές, σε σημείο που μοιάζει έτοιμο να ικανοποιήσει κάθε οδηγική ανάγκη. Αυτό βέβαια που προκάλεσε εντύπωση, ήταν πως οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρείας είχαν αποκρύψει το εσωτερικό του οχήματος, ώστε να μην μπορεί κάποιος να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα. Τουλάχιστον όχι ακόμη.

Hyundai 45

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ HYUNDAI 45 1
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ HYUNDAI 45 2

Η νοτιοκορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία εξέπληξε τους πάντες παρουσιάζοντας το concept 45, που σε πολλούς θύμισε το περίφημο Pony Coupe που είχε κάνει ντεμπούτο στο Motor Show του Τορίνο, πριν από 45 χρόνια, και είχε σχεδιαστεί από τον περίφημο Ιταλό designer Giorgetto Giugiaro. Το στυλ του 45 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από ρετρό έως sci fi, με καθαρές γραμμές και LEDs φώτα στο μπροστά μέρος. Όπως επιτάσσουν οι τάσεις, είναι εξοπλισμένο με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες.


Διάβασε ακόμη για το μάλλον ομορφότερο SUV που υπάρχει, Range Rover Velar, το πρώτο Grand Tourer στην ιστορία της McLaren και την Aston Martin Valkyrie, που βγήκε επιτέλους στην πίστα.


Από: Εsquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης