Το πιο exclusive ράλι του πλανήτη

Τα μέλη του Supercar Owners Circle μαζί με τα εξωφρενικά supercars τους μετέτρεψαν για ακόμη μία χρονιά τις Άλπεις σε πίστα ταχύτητας.

Όπως κάθε χρόνο στα τέλη Σεπτεμβρίου, έτσι και φέτος, οι ιδιοκτήτες των πιο σπάνιων (και ακριβών) supercars από κάθε γωνιά του πλανήτη βρέθηκαν στο καντόνι του Ούρι, στην Ελβετία, προκειμένου να τρέξουν με τα θαυμάσια "παιχνίδια" τους, να κάνουν ίσως και επίδειξη πλούτου και να διασκεδάσουν. Τα μέλη του Supercar Owners Circle έδωσαν και πάλι τον άτυπο αγώνα επίδειξης μεταξύ τους, καταλαμβάνοντας τους δρόμους των Άλπεων και μετατρέποντάς τους σε ένα ειδυλλιακό circuit για τα πιο πολυτελή οχήματα του κόσμου.

Το πιο exclusive ράλι του πλανήτη

Ακριβώς έξω από το χωριό Ambrì, υπάρχει μία τεράστια λωρίδα ασφάλτου όπου συγκεντρώνονται αρχικά τα supercars. Πρόκειται για έναν ιδιόμορφο αεροδιάδρομο που είχε κατασκευάσει ο ελβετικός στρατός κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Πάνω από 80 μοντέλα και οι ιδιοκτήτες τους γνώριζαν ότι τους περιμένει ένα exclusive τριήμερο, στο οποίο μόνο λίγοι μπορούν να συμμετέχουν. Τρεις μέρες γεμάτες ταχύτητα, αδρεναλίνη και πολυτέλεια. 

Σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, υπήρχαν αισθητά περισσότερες Pagani, κι αυτός ίσως να οφείλεται και στην παρουσία του ίδιου του Horacio Pagani, του 63χρονου ιδρυτή του ιταλικού luxury brand, ο οποίος αποφάσισε για πρώτη φορά να δώσει το παρών στα 5 χρόνια ύπαρξης του "θεσμού".

Ένα από τα αυτοκίνητα που δικαιολογημένα τράβηξαν τα βλέμματα ήταν η Pagani Imola των €3.500.000. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπήρξαν και άλλα αμάξια που σκόρπισαν συγκινήσεις: Jaguar C-Type, Ferrari 250 SWB, Ferrari F40 LM, Porsche GT1 και Koenigsegg Regera ήταν μόνο μερικά από αυτά.

ΑΓΩΝΑΣ SUPERCAR OWNER CIRCLE 2019 4

Υπήρχαν και οι εκπλήξεις. Για παράδειγμα, άπαντες ενθουσιάστηκαν όταν εμφανίστηκε ένα Jeep Grand Cherokee Trackhawk με υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 7,2 λίτρων και ιπποδύναμη 717 αλόγων, που κατόρθωσε να πιάσει τελική ταχύτητα 290 χλμ και να κάνει το 0-100 σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα.

Ένα άλλο στοιχείο που σε αρκετούς προξένησε θετική εντύπωση ήταν ο μεγάλος αριθμός νεαρών με σχεδόν παλιομοδίτικο πάθος για τους 4 τροχούς. Οπλισμένοι με κάμερες, φωτογραφικές μηχανές και κινητά, κατέλαβαν τα πιο προνομιακά spots στις καμπύλες και στις κρυμμένες γωνίες των περασμάτων στο Furka, στο Oberalp, στο φράγμα Lucomagno και στο Gotthard, ώστε να απαθανατίσουν εν δράσει τα αυτοκίνητα, στην πιο εντυπωσιακή εκδοχή τους. 

ΑΓΩΝΑΣ SUPERCAR OWNER CIRCLE 2019 3

Το όλο σκηνικό γίνεται ακόμη πιο επιβλητικό από το γεγονός πως η "πίστα" που διαμορφώθηκε εκεί, είναι περικυκλωμένη από τις καταπράσινες αυτή την εποχή βουνοκορφές. Μάλιστα, οι συμμετέχοντες στο Supercar Owner Circle φρόντισαν να μειώσουν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο από τις εκπομπές CO2 σε συνεργασία με τις ελβετικές αρχές και το τοπικό αιολικό πάρκο Yuntdag. 

Το ραντεβού των πάμπλουτων ιδιοκτητών supercars ανανεώθηκε για τον ερχόμενο Δεκέμβριο, όταν όλοι θα πάρουν τα οχήματά τους και θα τρέξουν στο αντίστοιχο ράλι του Άμπου Ντάμπι. Εκεί, όπου παραδοσιακά κάνουν επίδειξη των εξωφρενικών αυτοκινήτων τους και οι Άραβες κροίσοι.

ΑΓΩΝΑΣ SUPERCAR OWNER CIRCLE 2019 2

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Anne Hathaway είναι πλέον αγνώριστη

Η αλλαγή στην εμφάνισή της που δεν περίμενε κανείς.

H Billie Eilish λεέι ότι θα έπρεπε να έχει διδακτορικό στον αυνανισμό

"Βασικά μιλάω για το σεξ κάθε φορά που έχω την ευκαιρία".

H Ferrari αλλάζει όνομα

Ύστερα από συμφωνία εκατομμυρίων με τεχνολογικό κολοσσό.

Γραφει TopGear

Είδαμε την πρώτη τηλεόραση MicroLED που κατέφθασε στην Ελλάδα

Οι νέες τηλεοράσεις και soundbars της Samsung είναι πραγματικά πρωτοποριακές και εντός θα βρεις όλες τις πληροφορίες.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η νέα δίαιτα του Orlando Bloom περιλαμβάνει (και) δηλητήριο βατράχου

Ο δημοφιλής ηθοποιός μόλις αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Orlando Bloom: To the Edge έκανε ακραία πράγματα - και όχι μόνο στη διατροφή του.

Γραφει Γιαννης Σπανος