Το μέλλον της Mercedes λέγεται Vision EQS

Το φουτουριστικό μοντέλο της γερμανικής εταιρείας συνδυάζει επιδόσεις, design και τεχνολογία.

Τον περασμένο μήνα, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, πολλά ήταν τα projects που κέντρισαν τα βλέμματα των επισκεπτών. Από τον πλήρως ηλεκτρικό Σκαραβαίο που ετοιμάζει η Volkswagen και την οpen air αναβάθμιση της Ferrari, F8 Spider, μέχρι τα φουτουριστικά αυτοκίνητα του μέλλοντος, υπήρχαν αρκετές ενδείξεις για το πού πηγαίνει το πράγμα στον κόσμο των 4 τροχών. 

Ανάμεσα στα πρωτότυπα concepts που παρουσιάστηκαν, έγιναν και τα αποκαλυπτήρια της Mercedes-Benz Vision EQS, που πιθανότατα θα είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα που θα αντικαταστήσουν στο άμεσο μέλλον τα πιο πολυτελή αυτοκίνητα του γερμανικού brand.

Το μέλλον της Mercedes λέγεται Vision EQS
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ VISION EQS 4
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ VISION EQS 5

Ξεχωρίζει αμέσως λόγω των εντυπωσιακών σχεδιαστικών στοιχείων. Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι παραπέμπει σε ένα πραγματικό γλυπτό, γεμάτο ενδιαφέρουσες καμπύλες και τεχνολογικές πινελιές - οι προβολείς Digital Light, τα 188 φωτιζόμενα στοιχεία που συνθέτουν ένα φωτεινό matrix ενσωματωμένο στη γρίλια και τα 229 φωτεινά αστέρια (το έμβλημα της εταιρείας) στο πίσω μέρος είναι κάποια από αυτά. 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ VISION EQS 1
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ VISION EQS 2

Στο εσωτερικό του, η εικόνα παραπέμπει σε χώρους από πολυτελές yacht, με μινιμαλιστική προσέγγιση και αρκετά καθαρές γραμμές, με τον πίνακα οργάνων να ακολουθεί τη γενικότερη φουτουριστική φιλοσοφία του εξωτερικού. Επιπλέον, στα περισσότερα σημεία του αμαξιού έχουν χρησιμοποιηθεί φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, πολλά από τα οποία προέρχονται από ανακύκλωση. 

Όσον αφορά το κομμάτι των επιδόσεων, η Vision EQS διαθέτει δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα), με τη συνολική ισχύ της να ξεπερνά τους 475 ίππους και ροπή που βρίσκεται κοντά στα 760 Nm. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,5", η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 200 χλμ/ώρα και έχει αυτονομία 700 χιλιομέτρων με μία μόλις φόρτιση. Αξίζει να σημειωθεί πως η μπαταρία μπορεί να ανακτήσει τα 4/5 της ισχύος της σε μόλις 20 λεπτά, χάρη σε ένα καινοτόμο σύστημα αναδιανομής της ενέργειας. 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ VISION EQS 6

H Mercedes-Benz Vision EQS αναμένεται στην αγορά μέχρι τους πρώτους μήνες του 2021, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες για την τιμή της. 


Διάβασε ακόμη για τα 10 πιο ακριβά αυτοκίνητα του πλανήτη, το ομορφότερο SUV που υπάρχει και το αυτοκρατορικό Toyota Century.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου