Το φουτουριστικό μέλλον των μηχανών έρχεται ακόμα πιο κοντά

Ο Μαλαισιανός σχεδιαστής Saharudin Busri εμπνεύστηκε το πρωτοπόρο concept από τις ηλεκτρικές σκούπες της Dyson.

Πριν δέκα χρόνια, η Dyson λάνσαρε έναν ανεμιστήρα χωρίς έλικες, πιο γνωστό ως Air Multiplier, ο οποίος έκανε την εμφάνισή του σε πολλά σπίτια, ακριβώς επειδή παρουσίαζε αυτήν την σπάνια απουσία κίνησης. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακός κι αποτέλεσε το έναυσμα για μία σειρά από προϊόντα, που χρησιμοποιούσαν την οπτική ψευδαίσθηση για να προσφέρουν μία νέα αισθητική· μία αισθητική που βρήκε την καλύτερή της εκδοχή στον χώρο της μοτοσικλέτας.

Κάτι, δηλαδή, που οφείλουμε σε έναν σχεδιαστή από τη Μαλαισία, τον Saharudin Busri, που αφού εντυπωσιάστηκε από τον εν λόγω ανεμιστήρα, αποφάσισε να δοκιμάσει το ίδιο trick και σε δίτροχη εκδοχή. Έτσι, σε συνδυασμό με τα μεταλλικά χρώματα που χρησιμοποίησε (σε αποχρώσεις του μπλε, του μαύρου και του κόκκινου) κατάφερε να δημιουργήσει μία concept μηχανή που αποθεώνει τον φουτουρισμό. Ακόμη, δυστυχώς, δεν είναι έτοιμη, μπορούμε όμως να δούμε το πώς ακριβώς θα μοιάζει στο YouTube αλλά και τις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει.

Για τους fans της τεχνολογίας, το όνομα του Saharudin Busri δεν είναι άγνωστο. Εκείνος και οι συνεργάτες του στην Κουάλα Λουμπούρ έχουν γίνει γνωστοί μέσα από projects όπως η γόμα για πίνακα που μπορεί να κρατά (μέσω WiFi) ένα αντίγραφο των όσων μόλις έσβησε ή το αναδιπλωμένο τρόλεϊ που του χάρισε το βραβείο Red Dot για το 2015.

Το φουτουριστικό μέλλον των μηχανών έρχεται ακόμα πιο κοντά

Όσο για το ποιος είναι ο James Dyson, τα χνάρια του οποίου φαίνεται να ακολουθεί ο Busri; Είναι ο άνθρωπος που κατάφερε το 1978 με την ηλεκτρική σκούπα χωρίς σακούλα που εφηύρε να κερδίσει όλους τους ανταγωνιστές του. Μπορεί, τώρα, ο Μαλαισιανός σχεδιαστής να μην δίνει λύση σε κάποια πιεστική ανάγκη, όπως είχε κάνει ο Βρετανός εφευρέτης τότε, σίγουρα όμως βρίσκεται πολύ μπροστά από κάθε άλλον όσον αφορά το πώς μπορεί να δείχνουν οι μηχανές του (άμεσου) μέλλοντος.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος