Η LiveWire είναι το ίδιο το ηλεκτροκίνητο μέλλον της Harley-Davidson

Υποθέτουμε ότι ούτε αυτό θα χαροποιήσει τους υποστηρικτές του Trump.

Γράφει: Αδαμάντιος Άττενμπεργκ 12 Νοεμβρίου 2018

Η τελευταία φορά που η Harley-Davidson απασχόλησε σοβαρά την ειδησεογραφία, ήταν όταν ο Donald Trump την ανέφερε σε ένα tweet. Και αυτό δεν είναι ποτέ καλό σημάδι. Η αναφορά είχε να κάνει με τους νέους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο που εισάγονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Καναδά και το Μεξικό, με την δημοφιλή εταιρεία να τονίζει ότι σκέφτεται σοβαρά να μεταφέρει αλλού -εκτός ΗΠΑ- την μαζική γραμμή παραγωγής της. Ο Trump φυσικά και απάντησε: "Αν φύγουν, θα είναι η αρχή του τέλους, θα έχουν παραιτηθεί, θα τα έχουν παρατήσει".

Η πλειοψηφία των Harley-άδων στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού όμως είναι υποστηρικτές του Trump και δεν δίστασαν να απειλήσουν με μποϊκοτάζ την μέχρι πρότινος αγαπημένη τους εταιρεία μοτοσυκλετών - κάτι που υποστηρίζει και ο Πρόεδρος άλλωστε. Η Harley-Davidson ανακοίνωσε τον περασμένο Οκτώβριο μια γιγαντιαία μείωση στις πωλήσεις της, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η LiveWire είναι το ίδιο το ηλεκτροκίνητο μέλλον της Harley-Davidson

Η πιο πρόσφατη κίνηση της Harley-Davidson ωστόσο δεν είναι -και πάλι- κάτι που θα ικανοποιήσει τους φανατικούς της ή τους υποστηρικτές του Trump. Στην έκθεση μοτοσυκλέτας του Μιλάνου, αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία παρουσίασε το νέο της, πλήρως ηλεκτρικό δίκυκλο, την LiveWire. Διαθέτοντας έναν ηλεκτρικό κινητήρα που βρίσκεται χαμηλά στην μοτοσυκλέτα (δίνοντάς της έτσι χαμηλότερο κέντρο βάρους), τροχούς 17 ιντσών, ρυθμιζόμενη ανάρτηση, μια οθόνη υγρών κρυστάλλων και συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth, η LiveWire είναι ένα μοντέλο σχεδιασμένο για οδήγηση με ταχύτητα, άνεση και ασφάλεια εντός της πόλης. 

Η Harley μοιάζει να κάνει ανοίγματα σε ένα κοινό πολύ διαφορετικό από τους πιστούς της ακολούθους.

Φέρνοντας μαζί της την Millennial-friendly λέξη "sustainability" (βιωσιμότητα), η LiveWire είναι ένα όχημα ευκολότερο από τα υπόλοιπα της Harley όσον αφορά τον χειρισμό και τον έλεγχο. Ο ηλεκτρικός κινητήρας άλλωστε δεν απαιτεί την χρήση συμπλέκτη ή την αλλαγή ταχυτήτων σε πλήρη ταχύτητα. 

Κι ενώ αυτό ακούγεται τέλειο σε όσους προτιμούν την αυτόματη οδήγηση, οι κλασικοί λάτρεις της Harley δεν είναι και τόσο θερμοί στην ιδέα πως θα οδηγούν κάτι που θα θυμίζει scooter. 

Και σίγουρα ένα ηλεκτρικό δίκυκλο σε καμία περίπτωση δεν θα μπορεί να παράγει τον χαρακτηριστικό ήχο που τόσο στενά συνδεδεμένος είναι με το brand. Αντ' αυτού, όπως σημειώνει η εταιρεία, η LiveWire έχει έναν νέο ηχο που αντιπροσωπεύει την ομαλή, ηλεκτρική ενέργεια, ο οποίος αυξάνει όσο επιταχύνει το όχημα. Εξακολουθεί όμως να χαρακτηρίζεται "smooth".

Συστήνοντας την LiveWire, η Harley υποστήριξε ότι ο στόχος της είναι να επενδύσει επιθετικά αλλά και σοφά στην ηλεκτρική κίνηση και είναι σαφής η πρόθεσή της να κερδίσει κάποια target groups που μέχρι πρότινος δεν την απασχολούσαν: γυναίκες, μειονότητες, νέους και ανθρώπους της πόλης. Το αν θα τα καταφέρει ή όχι θα το μάθουμε μέσα στο 2019, όταν και η LiveWire θα βγει στην αγορά. 

ΧΑΡΛΕΙ 2

Πέρα από Trump, κινητήρες και ντεσιμπέλ ήχου, είναι πάντως ένα πραγματικά όμορφο δίτροχο. 

Από: Esquire US

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Νέα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ford GT Carbon Series: Το supercar της πίστας έτοιμο για τον δρόμο

Για την ακρίβεια έρχεται με 348 χλμ/ώρα.

Γιατί να αγοράσεις σκάφος όταν μπορείς να αποκτήσεις ένα DeLorean Hovercraft;

Ένας φανατικός του Επιστροφή στο Μέλλον μόλις αγόρασε ένα hovercraft αξίας $45.000, βασισμένο στο θρυλικό όχημα του Doc Brown.