Τα έργα και οι ημέρες του Jorge Lorenzo

Ο σπουδαίος Ισπανός αναβάτης και τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση.

Ο Ισπανός αναβάτης Jorge Lorenzo ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Ο 32χρονος δήλωσε ότι δεν νιώθει πια αρκετά καλά (από αγωνιστικής πλευράς) με τον εαυτό του για να συμμετέχει στο πρωτάθλημα MotoGP. Αυτό το Σαββατοκύριακο, στο Grand Prix της Βαλένθια θα δώσει τον τελευταίο του αγώνα. Ο Lorenzo δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του στη συνέντευξη τύπου όπου και έκανε γνωστή την απόφασή του στους δημοσιογράφους. Άλλωστε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στα 250cc (2006, 2007) και τρεις φορές στο MotoGP (2010, 2012, 2015) αφήνει πίσω του μία τεράστια κληρονομιά που θα ζήλευε κάθε αναβάτης.

Όσο για τα επόμενα σχέδιά του; "Χειμωνιάτικες διακοπές σε κάποιο μέρος με ήλιο, πάντα πίστευα ότι η ζωή δεν περιορίζεται στις μηχανές" ήταν η χαρακτηριστική του δήλωση του Lorenzo που σε λίγο καιρό θα μπει στο Hall of Fame. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο επόμενο Grand Prix της Χερέθ - εκεί, δηλαδή, που ξεκίνησε την καριέρα του αυτός ο θρύλος των δύο τροχών σε ηλικία μόλις 15 χρονών. Ας ρίξουμε όμως μία φωτογραφική ματιά στις έργα και τις ημέρες του σπουδαίου Ισπανού.

Η καριέρα του Jorge Lorenzo σε τίτλους

Τα έργα και οι ημέρες του Jorge Lorenzo
Το ντεμπούτο του 2002: Ήταν μόλις 15 χρονών όταν μπήκε για τα καλά στους επαγγελματικούς αγώνες ταχύτητας. Εδώ σε στιγμιότυπο από δοκιμαστικό γύρο.
Jorge Lorenzo 2
H πρώτη νίκη το 2006: Τον Μάρτιο εκείνης της χρονιάς ανέβηκε για πρώτη φορά στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου των 250cc στο Grand Prix της Χερέθ. 
παγκόσμιο πρωτάθλημα Jorge Lorenzo
Πρώτη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής: Από την πρώτη νίκη στο πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα των 250cc, δεν χρειάστηκαν παρά λίγοι μήνες για τον Ισπανό.
Lorenzo 1
To repeat του 2007: Δύο πρωταθλήματα σε δύο χρόνια. Εδώ, ντυμένος λεγεωνάριος, στο Grand Prix του Σαν Μαρίνο.
MotoGp Lorenzo
Η μετάβαση στο MotoGP: Το 2008 είχε έρθει η ώρα να ανοίξει τα φτερά του για το πιο σπουδαίο πρωτάθλημα δύο τροχών. Εκείνη την χρονιά-ντεμπούτο βγήκε τέταρτος.
motogp 2010 lorenzo
To πρώτο πρωτάθλημα στο MotoGP: Το 2010 κατέκτησε την κορυφή του κόσμου.
lorenzo 9
To δεύτερο: Κάτι που επανέλαβε το 2012 κερδίζοντας έξι φορές και ανεβαίνοντας 16 φορές στο βάθρο.
Lorenzo πρωτάθλημα
Το τρίτο: Σαν να μην έφτανε αυτό, το 2015 στέφθηκε για τρίτη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP γράφοντας το όνομά του με χρυσά γράμματα στο μεγάλο βιβλίο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Από: Esquire ES | φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.