Mach-E, η νέα ηλεκτρική Ford Mustang

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία μπαίνει πολύ δυνατά στο νέο trend της αυτοκίνησης.

H Ford είναι συνώνυμη με την ιστορία του αμερικανικού αυτοκινήτου. Φυσικά όπως κάθε brand με μεγάλη διαδρομή, έτσι κι αυτή έχει γνωρίζει περιόδους που κατακτούσε κορυφές κι άλλες που χάνοντας τον προσανατολισμό της έπρεπε οπωσδήποτε να κάνει μία επανεκκίνηση για να βρει ξανά τα πατήματά της. Στα 60s ο αμερικανικός κολοσσός είχε βρεθεί σε ένα τέτοιο σταυροδρόμι –το οποίο περιγράφεται καταπληκτικά στο Ford Vs Ferrari- μέσα από το οποίο θα μπορούσε να γνωρίσει είτε τη δόξα είτε την συντριβή.

H Ford βγήκε τότε νικήτρια και παρέδωσε δύο αυτοκίνητα που έγραψαν το όνομά τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία της αυτοκίνησης. Από τη μία ήταν η θηριώδης GT40, ασυναγώνιστη στις πίστες, κι από την άλλη ένα σύμβολο πάνω σε τέσσερις ρόδες, η Mustang.

Mach-E, η νέα ηλεκτρική Ford Mustang

Σήμερα, πολλές δεκαετίες μετά, με τα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής να επηρεάζουν μοιραία και τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν οι μεγάλες εταιρείες το μέλλον των οχημάτων τους, η Ford αποφάσισε να κάνει ένα πολύ γενναίο βήμα: Πήρε το εμβληματικό της μοντέλο, διατήρησε όλα εκείνα τα στοιχεία που έκαναν τη Mustang τόσο αγαπητή στο κοινό, και φρόντισε να το παρουσιάσει σε μία καθαρά ηλεκτρική εκδοχή.

Το όνομά της είναι Mach-E κι είναι εξολοκλήρου ηλεκτρική. Η γραμμή της παραμένει αεροδυναμική, με τα μπροστινά φώτα να αποτίουν φόρο τιμής στη μεγάλη παράδοση των Mustang που ήταν πάντα επιθετικές στην όψη. Πώς θα μπορούσε άλλωστε η Ford να αλλάξει την εικόνα ενός από τα πιο αγαπημένα αυτοκίνητα παγκοσμίως;

Mach-E Mustang

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας Mustang, πρόκειται επί της ουσίας για ένα SUV με εξαιρετικές επιδόσεις: Τα 465 άλογα κάνουν το νέο μοντέλο να καλύπτει τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα ενώ η αυτονομία του αγγίζει περίπου τα 600 χλμ. Κάπως, έτσι, λοιπόν η Mach-E θα αποτελέσει την απάντηση Ford στο Model Y της Tesla μέσα στο 2020. Το ποιο από τα δύο μοντέλα θα κερδίσει το μέλλον, είναι ακόμα ένα ερώτημα που περιμένει την απάντησή του.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Διαφανή σπίτια στη φύση, η τάση που βλέπουμε παντού στα σόσιαλ μίντια

Κοστίζουν λιγότερο απ' ό,τι θα περίμενες και διαθέτουν άπλετο φυσικό φως.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Οι πιο ανυπάκουες ράτσες σκύλων, σύμφωνα με τους ειδικούς

Ποιες ράτσες σκύλων είναι πιθανό να παρουσιάσουν επιπλέον προκλήσεις στην εκπαίδευσή τους;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Γιατί χρειαζόμαστε όλοι ψυχοθεραπεία;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιοι κάνουν ψυχοθεραπεία επειδή δεν κάνουν κάποιοι άλλοι...

Γραφει Γιαννης Σπανος

Κι αν η τεχνητή νοημοσύνη έλυνε τα μυστήρια των ανώτερων μαθηματικών;

Οι περίπλοκοι γρίφοι που συχνά προβληματίζουν ακόμη και τα πιο έξυπνα μυαλά στον κόσμο ίσως βρήκαν τον "μάστορά" τους.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η σωστή προθέρμανση πριν από την προπόνηση υψηλής έντασης

Η καλή προθέρμανση βελτιώνει τις επιδόσεις και μειώνει τις πιθανότητες τραυματισμού. Την κάνεις σωστά όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος