Η αριστοκρατική μεγαλοπρέπεια της BMW Z4 M40i

Το νέο μοντέλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας διαθέτει φωτογένεια supermodel.

Το πρώτο πράγμα που προσέχεις στη νέα BMW Z4 M40i είναι το πόσο όμορφη δείχνει. Η αεροδυναμική σιλουέτα σε συνδυασμό με το μικροσκοπικό πίσω μέρος την κάνουν να θυμίζει κύκνο, καθώς αποτίει φόρο τιμής στο κλασικό design της γερμανικής βιομηχανίας χωρίς, όμως, να χάνει ούτε για μία στιγμή το υπερσύγχρονο πρόσωπό της.

Υπάρχει άραγε κάποιος λάτρης των αυτοκινήτων που στη θέα της να μη νιώθει την καρδιά του να χτυπά λίγο πιο δυνατά; Η φωτογένεια της Z4 είναι τέτοια που την κάνει ιδανική για φωτογραφήσεις σε μεγάλα περιοδικά. Όχι άδικα, έχει ήδη χαρακτηριστεί ως ένα sports car που θυμίζει super model. Της πηγαίνουν όλα τα χρώματα ενώ δεν έχει καμία κακή γωνία.

Τι γίνεται όμως με τη μηχανική της καρδιά; Ο τρίλιτρος κινητήρας αποδίδει 340 άλογα που την φέρνουν από τα 0 στα 100 χλμ./ την ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα. Καθόλου άσχημα αλλά όχι και τόσο εντυπωσιακά. Από την άλλη πάλι, όπως είναι γνωστό, οι περισσότεροι επιλέγουν τις Z4 (και παλιότερα τις Ζ3) για το design και την πολυτελή αύρα που αποπνέουν.

Η αριστοκρατική μεγαλοπρέπεια της  BMW Z4 M40i

Σε άλλες λεπτομέρειες τώρα, ένα παραδοσιακό μειονέκτημα της σειράς, φαίνεται ότι βρήκε λύση αφού ο αποθηκευτικός χώρος αγγίζει τα 281 λίτρα, 50% περισσότερος δηλαδή από προηγούμενα μοντέλα. Όσο για αυτό που ονομάζαμε ψυχή του αυτοκινήτου; Ο χαρακτήρας της είναι καθαρά γερμανικός: Στωική, στιβαρή, σίγουρη και μεγαλοπρεπής.

Αν, τώρα, τα τευτονικά χαρακτηριστικά της δε σου γεμίζουν το μάτι, υπάρχει πάντοτε η Ιταλία για εκείνους με πιο μεσογειακά αυτοκινητιστικά γούστα. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι αυτή είναι η πιο όμορφη BMW Z4 που κυκλοφόρησε ποτέ. Όσο για την τιμή της M40i; 91, 550 ευρώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης