Hyundai και Uber παρουσίασαν το νέο τους ιπτάμενο ταξί

Η συνεργασία που φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο που μετακινούμαστε.

Ο 21ος αιώνας θυμίζει όλο και περισσότερο Blade Runner. Μετά την είσοδο αρκετών brands στην αγορά των ιπτάμενων οχημάτων, ήρθε η σειρά της Hyundai να μπει δυναμικά στο παιχνίδι. Μάλιστα όχι μόνη της αλλά με έναν πολύ ισχυρό σύμμαχο που ειδικεύεται στις μετακινήσεις εντός πόλης. 

Στην τελευταία έκθεση τεχνολογίας CES 2020 (που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Λας Βέγκας των Η.Π.Α.), η κορεατική εταιρεία μαζί με την Uber παρουσίασαν το νέο τους project: Μία πλατφόρμα για ιπτάμενα ταξί που ήδη έχει λάβει το όνομα Uber Elevate.

H Uber βάζει στόχο τον ουρανό

Hyundai και Uber παρουσίασαν το νέο τους ιπτάμενο ταξί

Το όχημα που θα μεταφέρει τις δύο εταιρείες στην επόμενη μέρα, ονομάζεται S-A1, χρησιμοποιεί τεχνολογία VTOL (ή με άλλα λόγια τέσσερις έλικες που του δίνουν τη δυνατότητα να προσγειώνεται και να απογειώνεται κάθετα ή οριζόντια ανάλογα με τη συγκυρία) κι είναι 100% ηλεκτρικό. Το μοντέλο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να πιάνει ταχύτητες 290 χλμ./την ώρα πετώντας σε ύψος ανάμεσα σε 300 και 600 μέτρα ενώ η αυτονομία του αγγίζει τα 96 χλμ. 

Uber Hyundai ταξί 2

Μέχρι στιγμής η Hyundai κάνει λόγο για ανθρώπους στο πηδάλιο του οχήματος, υπάρχει όμως πρόβλεψη ώστε κάποια στιγμή να είναι πλήρως αυτόνομο και να μην χρειάζεται η παρουσία πιλότου. Όσο τώρα για τις δυνατότητες μεταφοράς που διαθέτει, είναι ικανό να κουβαλήσει τέσσερις επιβάτες που, όμως, δεν είναι αναγκασμένοι να ανεχθούν τον υπερβολικό θόρυβο ενός ελικοπτέρου. Η προηγμένη τεχνολογία (πολύ μικροί ρότορες και έλικες) του S-A1 του επιτρέπει να πετά χωρίς να προκαλεί ηχορύπανση.

Uber Hyundai ταξί 3

"Πιστεύουμε ότι η Hyundai είναι ικανή να κατασκευάζει ιπτάμενα οχήματα σε ρυθμούς που δεν έχουμε ξαναδεί" σημείωσε ο επικεφαλής του Uber Elevate, Eric Allison, για να συνεχίσει: "Ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας της Hyundai και της πλατφόρμας της Uber θα φέρει μία επανάσταση στον χώρο των ιπτάμενων ταξί σε λίγα χρόνια από σήμερα".

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.