Jaguar Vision Gran Turismo Coupe, το supercar του μέλλοντος

Ο νέος υπεύθυνος design Ian Callum έριξε φως με τις δηλώσεις του στην επόμενη μέρα του βρετανικού brand.

O κόσμος μας αλλάζει ταχύτατα και μαζί του αλλάζουν οι ανάγκες των ανθρώπων. Αν, όμως, υπάρχει μία βιομηχανία που σχεδόν αγκομαχά μέχρι στιγμής για να μη χάσει το νήμα των εξελίξεων αυτή δεν είναι άλλη από την αυτοκινητοβιομηχανία – ηλεκτρισμός, διθέσια αυτοκίνητα, ιπτάμενα οχήματα πόλεων είναι μερικές μόνο από τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει. Όταν ο Elon Musk έλεγε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα θα είναι το μέλλον των αυτοκινήτων, πολλά διάσημα brands γελούσαν μαζί του. Τώρα τρέχουν κάνοντας αγώνα δρόμου για να τον προφτάσουν.

Εκτός από τις τεχνολογικές εξελίξεις, ο φουτουριστικός 21ος αιώνας απαιτεί και το αντίστοιχο design. Έτσι οι απαιτήσεις για το design των οχημάτων του μέλλοντος έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. Ειλικρινά, ποσό δύσκολη και γεμάτη ευθύνες αποστολή είναι να αναλαμβάνεις τον σχεδιασμό του νέου super car της Jaguar; Ο 65χρονος Βρετανός Ian Callum όμως, ένας designer αυτοκινήτων με λαμπρή καριέρα και τεράστια εμπειρία, δε φαίνεται να νιώθει άγχος ή πίεση. Περίεργο, αν σκεφτεί κανείς ότι θα είναι μόλις ο τρίτος σχεδιαστής στην ιστορία του βρετανικού brand.

Jaguar Vision Gran Turismo Coupe, το supercar του μέλλοντος

"Ο κόσμος αλλάζει πολύ γρήγορα. Είναι τρομερά ενδιαφέρον να παίρνει τα ηνία ενός τέτοιου brand. Σαν σχεδιαστής αυτοκινήτων, υπάρχουν συγκεκριμένες εταιρείες που θα ήθελες να ορίσεις το μέλλον τους και μία από αυτές είναι σίγουρα η Jaguar" δήλωσε χαρακτηριστικά στο Esquire Singapore o Callum. Μία δήλωση που περιέχει ψήγματα ειρωνείας, αν σκεφτεί κανείς ότι το βρετανικό brand είναι περιβόητο για τις εμμονές του με το παρελθόν, σε τέτοιον βαθμό ώστε να θεωρείται συνώνυμο με τη retro αισθητική.

Η Jaguar Vision Gran Turismo Coupe όπως όλα δείχνουν θα σπάσει τα ταμπού, τουλάχιστον όσο περνά από το χέρι του νέου υπεύθυνου design του brand. "Πάντα είχαμε σωστές διαστάσεις στα αυτοκίνητά μας. Είμαστε μία αυτοκινητοβιομηχανία με ανθρώπινο πρόσωπο και τα οχήματά μας κατασκευάζονται με αγάπη και συναίσθημα, όπως ένα έργο τέχνης. Οι Jaguars πρέπει να μιλήσουν στην ψυχή σου και για αυτό διαφέρουμε. Δε μας αρέσει να κάνουμε επίδειξη" ήταν τα λόγια του 65χρονου Βρετανού.

Jaguar Vision Gran Turismo Coupe 4

Πώς, όμως, θα μοιάζει το νέο supercar της Jaguar; Μία πρώτη γεύση έχεις πάρει ήδη από τις φωτογραφίες μιας και ο Ian Callum παραμένει τρομερά φειδωλός στις δηλώσεις του σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι. Σίγουρα, πάντως, η φουτουριστική αισθητική θα κυριαρχήσει ενώ υπάρχουν φήμες ότι θα γίνει προσπάθεια να κατακτηθεί και το κοινό της Άπω Ανατολής και συγκεκριμένα της Κίνας. Όσο για τις μηχανικές λεπτομέρειες; Δε γνωρίζουμε πολλά, είναι όμως σίγουρο ότι θα είναι εξολοκλήρου ηλεκτρικό και, φυσικά, με θηριώδεις δυνατότητες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.