Η συγκλονιστική ανωτερότητα της BMW M8 Competition

Εξαιρετικές επιδόσεις, απίστευτη πολυτέλεια, φουτουριστικό design.

Αυτήν τη στιγμή η BMW M8 Competition, που κυκλοφορεί ως coupe και ως cabrio, βρίσκεται όχι άδικα στην κορυφή της διάσημης γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Τόσο από πλευράς τιμής, όσο κυρίως από πλευράς σπορ εμφάνισης και εκπληκτικών επιδόσεων. Η όψη της δύσκολα αφήνει αδιάφορο οποιονδήποτε οπαδό της αυτοκίνησης, ακόμα και αν προτιμά πια τα SUVs έχοντας αφήσει πίσω του τις συγκινήσεις που προσφέρουν τα supercars.

Η συγκλονιστική ανωτερότητα της BMW M8 Competition

O κινητήρας που βρίσκουμε κάτω από το καπό είναι V8 των 4,4 κ.εκ. με TwinPower Turbo τεχνολογία, 625 άλογα και 750 Nm ροπής, το κιβώτιο είναι αυτόματο και οκτώ ταχυτήτων, ενώ η κίνηση μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς μέσα από το σύστημα M XDrive της BMW. Όλα αυτά βοηθούν ώστε το μοντέλο να πιάνει τελική ταχύτητα στα 303 χλμ./ την ώρα ενώ, αντίστοιχα, να κάνει τα 0-100 χλμ./την ώρα σε 3,2 μόλις δευτερόλεπτα. Επιδόσεις, δηλαδή, που πιστοποιούν αυτό που γνωρίζαμε εξαρχής: Η BMW M8 Competition είναι ένα πραγματικό supercar που δεν αστειεύεται.

BMW M8 Competition 6

Όσο για το design; Οι διαφοροποιήσεις από τη σειρά 8 είναι εμφανής και ουσιαστικές με αρκετά σημεία του μοντέλου (καθρέφτες, οροφή) να είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, έτσι ώστε να μειωθεί το βάρος και να αυξηθούν οι επιδόσεις. Αντίστοιχα, οι τετραπλές απολήξεις των εξατμίσεων εκτός από έναν υπέροχο θόρυβο στα αυτιά, δημιουργούν μία πραγματικά άγρια γοητεία στα μάτια οποιοδήποτε petrolhead, αφήνοντας μεγάλες υποσχέσεις για το τι μπορεί να κάνει το μοντέλο στον δρόμο.

BMW M8 Competition 3

Στο εσωτερικό, οι τεράστιες οθόνες που πληροφορούν τον οδηγό για κάθε πιθανή και απίθανη λεπτομέρεια, σε συνδυασμό με τις δεκάδες διαφορετικές επιλογές σε υλικά που δίνονται στους τυχερούς κατόχους μίας BMW M8 Competition, δημιουργούν μία αίσθηση μεγαλείου που ακροβατεί κάπου ανάμεσα στην πολυτέλεια και τον φουτουρισμό. Τέλος, όπως ήταν φυσιολογικό, κάποιος που θέλει να την αποκτήσει θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού κοστίζει περισσότερες από 230 χιλιάδες ευρώ.

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μάθαμε πότε θα δούμε τα νέα iPad

H Apple ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία της παρουσίασης των νέων προϊόντων της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Carys Zeta Douglas, ο 'κλώνος' της Catherine Zeta-Jones

Δες την κόρη της Catherine Zeta-Jones και του Michael Douglas να γιορτάζει τα 21α γενέθλιά της.