H ηλεκτρική dolce vita του νέου Fiat 500

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία γιορτάζει τα 63 χρόνια του θρυλικού μοντέλου και συνεργάζεται με τους Giorgio Armani, Kartell και Bulgari.

Δεν υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα που κουβαλούν την ιστορία και τις αναμνήσεις του Fiat 500. Αν το Beetle ήταν το μυστικό όπλο της Volkswagen για να κατακτήσει τον πλανήτη και το Mini Cooper μία περήφανη δήλωση του αγγλικού design, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία πέτυχε διάνα το 1957: Κατασκεύασε ένα μικρό αλλά θαυματουργό αυτοκινητάκι που συνεχίζει να συναρπάζει το κοινό μέχρι σήμερα. Απλά, τώρα, επιστρέφει συγχρονισμένο με τις εξελίξεις του 21ου αιώνα, φιλικό προς το περιβάλλον και ιδανικό για διαδρομές μέσα στην πόλη. Η dolce vita του Fiat 500 συνεχίζεται σε ηλεκτρικούς ρυθμούς.

Η Fiat αποφάσισε ότι θέλει να γιορτάσει τα 63 χρόνια του μοντέλου με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο: Αφού εξασφάλισε τη συνεργασία του Leonardo DiCaprio ως ambassador του νέου πνεύματος που κουβαλά το νέο Fiat 500, στη συνέχεια προσέγγισε γνωστά ιταλικά brands που είναι συνώυνμα με το καλαίσθητο desing για να δημιουργήσουν one-off εκδοχές του διάσημου μοντέλου. Giorgio Armani, Kartell και Bulgari απάντησαν θετικά στο κάλεσμα.

H ηλεκτρική dolce vita του νέου Fiat 500
To εσωτερικό του νέου Fiat 500 όπως το επιμελήθηκε η Bulgari.

Τι είναι εκείνο τώρα που κάνει το εν λόγω μοντέλο να ξεχωρίζει; Πρώτα από όλα η vintage αισθητική του που όμως δε μοιάζει καθόλου παρωχημένη. Δεν πρόκειται να δεις περιττά πλαστικά μέρη ή εκβιαστικές design επιλογές. Το νέο Fiat 500 τιμά την παράδοσή του και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, πατώντας γερά πάνω σε όλα όσα το έκαναν επιτυχημένο περισσότερο από μισό αιώνα πριν.

FIAT 500 νέο

Όσο για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά; Το μικρό αλλά θαυματουργό Fiat 500 αγγίζει τα 150 χλμ./ την ώρα, επιταχύνει σε 0-100 χλμ./ την ώρα μέσα σε 9 δευτερόλεπτα ενώ διαθέτει αυτονομία για 320 χιλιόμετρα. Οι ηλεκτρικές μπαταρίες του 42 kWh χρειάζονται περίπου 35 λεπτά για να φορτίσουν το 85% της χωρητικότητάς τους, έχουν όμως τη δυνατότητα να φορτίσουν για 50 χλμ. μέσα σε μόλις 5 (!) λεπτά. Γιατί το Fiat 500 θέλει να είναι αξιόπιστο προς τους fans του, τους ανθρώπους δηλαδή που θα επενδύσουν στην ηλεκτρική dolce vita που φιλοδοξεί να προσφέρει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το κόλπο για να φτιάξεις το τέλειο βιογραφικό σημείωμα

Υπάρχουν πολλές μικρές λεπτομέρειες που μπορείς να βελτιώσεις για να κάνεις το βιογραφικό σου ιδανικό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

5 τροφές που ίσως ευθύνονται για τον πονοκέφαλό σου

Κάποιες από αυτές, σίγουρα δεν περνούσαν καν από το μυαλό μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μόλις είδαμε την καλύτερη διαφήμιση για τα robotaxi

Ή αλλιώς, όταν δύο παππούδες μπαίνουν σε αυτόνομο ταξί και δεν πιστεύουν αυτό που ζουν.

Γραφει TopGear