ΒΜW i4: Επιθετική, ηλεκτρική, φουτουρισιτκή

Το νέο μοντέλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας φέρνει το μέλλον ένα βήμα πιο κοντά.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 12 Μαρτίου 2020

Το μέλλον των αυτοκινήτων είναι ηλεκτρικό και η BMW ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που τα κατανόησε πριν να είναι πολύ αργά - τα ορυκτά καύσιμα μειώνονται συνεχώς, ο πλανήτης εκπέμπει S0S πιο δυνατά από ποτέ. Μάλιστα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έμεινε μόνο σε μεγαλεπήβολα πλάνα και βαρύγδουπες υποσχέσεις αλλά έκανε τα σχέδια της πραγματικότητα: Η σειρά i ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με ηλεκτρικά οχήματα.

ΒΜW i4: Επιθετική, ηλεκτρική, φουτουρισιτκή

Μιλώντας πιο συγκεκριμένα τώρα το ΒMW i4 είναι ένα τετράθυρο grand coupe, 100% ηλεκτρικό, σχεδιασμένο με φουτουριστικό προσανατολισμό που αφήνει όποιον δει το project με το στόμα ανοικτό. Το μοντέλο θα τροφοδοτείται από μπαταρίες 80kWh, οι οποίες θα δίνουν αυτονομία για 430 χλμ. Ενώ θα αποδίδουν 530 άλογα συνολικά. Τέλος, η επιτάχυνσή του είναι αρκετά εντυπωσιακή αφού θα μπορεί να διανύει τα 0-100 χλμ./την ώρα σε μόλις 4 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, όλα δείχνουν, ότι τα συγκεκριμένα modes εκτός από αναμενόμενες διαφορές (π.χ. στην κατανάλωση) θα επηρεάζουν και άλλα πράγματα όπως ο φωτισμός ή ακόμα και ο ήχος του μοντέλου. 

BMW i4 56

Σχετικά με το design, τα σχόλια μάλλον περιττεύουν, αφού μπορεί η i4 να ακολουθεί τις κλασικές BMW γραμμές, λεπτομέρειες όμως τα επιθετικά μπροστινά φώτα αλλά και ο επιθετικός χαρακτήρας που βγάζει η μάσκα του αυτοκινήτου, κάνουν το μοντέλο να ξεχωρίζει. Ή μάλλον για να το πούμε πιο σωστά: Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Τέλος, όσον αφορά το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κάποια στιγμή μέσα στο 2021.


φωτογραφίες © BMW 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Νέα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η βρετανική ανωτερότητα της Bentley Continental GT 'Equestrian Edition'

Η Mulliner έκανε για άλλη μία φορά το θαύμα της με αυτήν την ειδική έκδοση.

McLaren 765 LT, πιο γρήγορη από τον άνεμο

Ένα supercar κατευθείαν από τις πίστες της Formula 1.