Η εκθαμβωτική ομορφιά της Porsche Cayenne Coupe

Σπορ χαρακτήρας, εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά, απίστευτη πολυτέλεια.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 21 Μαρτίου 2020

Κοντά στις 6,500 ευρώ μόνο για το πορτοκαλί χρώμα με την κωδική ονομασία lava orange; Αυτοί είναι οι κίνδυνοι του επαγγέλματος όταν αγοράζει κάποιος μία εκθαμβωτική Porshe. Άλλωστε πρόκειται για αυτοκίνητο πολυτελείας και όχι απλά ένα ΙΧ για να κάνεις τη δουλειά σου. Όσο για το συγκεκριμένο λαμπερό και εκκωφαντικό χρώμα; Δείχνει να ταιριάζει γάντι σε ένα λαμπερό και εκθαμβωτικό αυτοκίνητο όπως η Porshe Cayenne Coupe.

Η εκθαμβωτική ομορφιά της Porsche Cayenne Coupe

Τι είναι εκείνο όμως που κάνει το συγκεκριμένο μοντέλο να ξεχωρίζει σε μία αγορά πεινασμένη για μεγάλα SUVS με sport design και ανάλογες επιδόσεις; Η Coupe έχει εξαιρετικό κράτημα στην άσφαλτο. Δεν έχει απλά εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά για SUV αλλά έχει, γενικά και συγκρινόμενη με οποιοδήποτε άλλο μοντέλο, εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά ακόμα καλύτερη, δηλαδή, και από την "απλή" Cayenne. Κάτι που δε συναντάς, με άλλα λόγια, κάθε μέρα στα SUVS.

Πόρσε Καγιέν Κουπέ 3

Ας μιλήσουμε όμως και για τις επιδόσεις της. ΟΚ, δεν είναι τόσο εντυπωσιακή όσο η Cayenne Turbo Coupe που βάζει φωτιά στην άσφαλτο με τα 550 άλογά της. Παρόλα αυτά, ο V6 twin-turbo κινητήρας 3 λίτρων που αποδίδει 340 άλογα της δίνει τη δυνατότητα να επιταχύνει από 0 σε 100 χλμ./την ώρα σε 6 δευτερόλεπτα. Δεν ακούγεται εντυπωσιακό, σε συνδυασμό όμως με το εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων και το al-wheel-drive σύστημα δίνει την εικόνα στον δρόμο ότι είναι πολύ πιο γρήγορη από ότι είναι στην πραγματικότητα.

Πόρσε Καγιέν Κουπέ 3

Κάπου εδώ, βέβαια, ίσως κάποιο αναρωτηθεί σε ποιον απευθύνεται η Porsche Cayenne Coupe. Αν κάποιος το σκεφτεί πρακτικά θα καταλήξει στην "απλή" Cayennes ενώ αν αναζητά σπορ χαρακτήρα και μεγάλες επιδόσεις υπάρχει πάντα η 911. Τα σημεία στα οποία κερδίζει, τελικά, η Coupe είναι η οδηγική συμπεριφορά αλλά και η σπάνια ομορφιά τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της. Έτσι τα περίπου 125 χιλιάδες ευρώ που κοστίζει είναι ένας "φόρος τιμής" στην εκθαμβωτική της γοητεία.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Auto & Moto

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμα και 3D-printed, η BMW R nineT παραμένει ασυγκράτητη

Η εντυπωσιακή μοτοσυκλέτα με το κωδικό όνομα Cara μοιάζει έτοιμη να ξεχυθεί στους δρόμους.

Η διαχρονική φινέτσα της Ferrari 275 GTS του 1966

Μία από τις σπανιότερες Ferrari που υπάρχουν αναζητά νέο γκαράζ.