Η υβριδική Porsche 911 βγαίνει σύντομα στους δρόμους

Το εμβληματικό γερμανικό brand περνά στη νέα εποχή.

Εδώ και αρκετά χρόνια κυκλοφορούν φήμες σχετικά με την υβριδική Porsche 911, που βρίσκεται πάντοτε στα πλάνα της γνωστής γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Σύμφωνα με τον Michael Steiner, διευθυντή έρευνας και ανάπτυξης του brand, η εταιρεία ασχολείται σοβαρότερα από ποτέ με αυτή, με απώτερο σκοπό το λανσάρισμά της στην αγορά εντός της επόμενης διετίας. 

Μιλώντας στο βρετανικό Αuto Express, ο Steiner ανέφερε πως "η Porsche έχει φτάσει πλέον στο σημείο να προετοιμάζεται για τις επίσημες δοκιμές ενός πρωτότυπου υβριδικού μοντέλου της 911. Έχουμε αφιερώσει πολύ χρόνο και προσπάθεια πάνω σε αυτό το project".

Η υβριδική Porsche 911 βγαίνει σύντομα στους δρόμους

"Η πλατφόρμα είναι ήδη έτοιμη και υπάρχουν κάποια πρωτότυπα. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δοκίμασα ένα από αυτά και ήταν απολαυστική η οδήγησή του. Πρέπει ωστόσο να τελειοποιήσουμε κάποιες πολύ σημαντικές λεπτομέρειες πριν προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα" συμπλήρωσε ο Steiner. Οι τελευταίες δηλώσεις του ασφαλώς δημιουργούν τρομερές προσδοκίες στους φίλους του brand αλλά και σε εκείνους των 4 τροχών γενικότερα. 

Μάλιστα, περαιτέρω πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο υβριδικές εκδόσεις του εμβληματικού sportscar: Η μία θα διαθέτει ένα πιο ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης με περιορισμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου ενώ η άλλη θα έχει τη δυνατότητα φόρτισης και κάλυψης μερικών χιλιομέτρων με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, εξοπλισμένη με ένα ηλεκτρικό μοτέρ που όμως θα λειτουργεί ευεργετικά για τις πολύ υψηλές επιδόσεις που οφείλει κάθε Porsche να προσφέρει. 

Η υβριδική Porsche 911 αναμένεται εντός του 2022. Μέχρι τότε, η γερμανική εταιρεία θα έχει ήδη λανσάρει στην αγορά και το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητό της, την περιβόητη Taycan.


Διάβασε ακόμη για την ακριβότερη Mustang που βγήκε ποτέ στους δρόμους, το όνειρο σε τέσσερις ρόδες που ονομάζεται Pininfarina Battista Anniversario και την πιο γρήγορη από τον άνεμο McLaren 765 LT.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης