Η αμερικανική γοητεία της Ιndian FTR Carbon

Αγωνιστική καταγωγή, εξωπραγματικός θόρυβος μηχανής, εξαιρετική συμπεριφορά στον δρόμο.

Όταν μιλάμε για μηχανές και στο τραπέζι πέφτει το όνομα των Ηνωμένων Πολιτειών, το πρώτο πράγμα (αν όχι το μόνο πράγμα) που έρχεται στο μυαλό μας είναι οι Harley Davidson. Φυσικά, αυτό είναι η μισή αλήθεια καθώς τις παλιότερες δεκαετίες οι Indian κονταροχτυπιόντουσαν με τις Harley για τον θρόνο των αμερικανικών δρόμων. Έτσι, ύστερα από μία μακρά περίοδο που έμειναν στις σκιές, επιστρέφουν δριμύτερες στο προσκήνιο και έτοιμες να καταπιούν χιλιόμετρα. Η Indian FTR Carbon είναι ίσως η καλύτερη απόδειξη για αυτό.

Η αμερικανική γοητεία της Ιndian FTR Carbon

Τι ακριβώς, όμως, είναι η FTR; Πρόκειται για μία θηριώδη μοτοσικλέτα με καταγωγή από τα αμερικανικά flat tracks που όμως είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στις σύγχρονες οδηγικές απαιτήσεις χωρίς παράλληλα να χάνει ούτε ίχνος από την αγωνιστική της διάθεση. Η έκδοση Carbon τώρα ανεβάζει τον πήχη μέσα από την ποιότητα κατασκευής και εξαρτήματα υψηλής ποιότητας με τα ανθρακονήματα να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Indian FTR Carbon 5

Μιλάμε, δηλαδή, για ένα θηρίο των 1200 κυβικών που αποδίδει 123 άλογα και διαθέτει παράλληλα εντυπωσιακά μεγάλη ροπή (120,00Nm). Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 6 σχέσεων και ο συμπλέκτης μερικής ολίσθισης ενώ ο θόρυβος της μηχανής θυμίζει "ιαχή πολέμου" καθώς ενισχύεται από την εντυπωσιακή και σε μαύρο χρώμα εξάτμιση Akrapovic στο πίσω μέρος.

Akrapovich εξάτμιση Indian FTR

Οπτικά, όπως αναφέραμε, τα ανθρακονήματα κυριαρχούν σε όλο το μήκος της μοτοσικλέτας ενώ τα χαρακτηριστικά κόκκινα, μαύρα και λευκά χρώματα της δίνουν αρχοντική όψη γεμάτη από επιθετική και ευχάριστα retro διάθεση. Σε τεχνικές λεπτομέρειες τώρα, η Indian προσαρμοζόμενη στις gadget απαιτήσεις της εποχής, πέρα από τον LED φωτισμό για καλύτερη ορατότητα, προσφέρει μία 4.3 ιντσών LED touchscreen οθόνη με USB αλλά και Blue Tooth συμβατότητα.

Indian FTR Carbon 6

Τέλος, όπως ήταν αναμενόμενο, η τιμή της δεν είναι προσιτή για τον οποιονδήποτε αλλά μόνο για εκείνους που θα λατρέψουν την αμερικανική της γοητεία και έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν σε αυτήν. Έτσι, ενώ η τιμή της Indian 1200 FTR ανέρχεται κοντά στα 15.200 ευρώ στην Ελλάδα, η έκδοση Carbon αυτή τη στιγμή κοστίζει για τους Βρετανούς που μπορούν να την παραγγείλουν έναντι 16.9400 ευρώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.