Τα ρετρό campers ίσως γίνουν ξανά της μόδας

Το custom-made Brown Sugar είναι ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς εκπροσώπους της κατηγορίας.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 12 Μαΐου 2020

Το μέλλον του ταξιδιού μοιάζει προς το παρόν αβέβαιο αλλά όπως συμβαίνει και σε κάθε άλλη έκφανση της καθημερινότητας μετά την πανδημία του κορονοϊού, λύσεις υπάρχουν. Στο ευαίσθητο θέμα των διακοπών του άμεσου μέλλοντος, μία από αυτές είναι ίσως τα campers - ξέρεις, τα οχήματα που είναι μικρότερα από τα κλασικά τροχόσπιτα και πολύ συχνά πολύ πιο στιλάτα. 

Όπως για παράδειγμα αυτό το custom-made αυτοκίνητο/δωμάτιο που βασίστηκε σε ένα μοντέλο της δεκαετίας του 1983, την Chevrolet C30, και μεταμορφώθηκε σε ένα άνετο κατάλυμα με 4 τροχούς, με το οποίο μπορείς να ταξιδέψεις οπουδήποτε. Και ασφαλώς, να διαμείνεις σε αυτό. 

Τα ρετρό campers ίσως γίνουν ξανά της μόδας
AYTOKINHTO BROWN SUGAR 3
AYTOKINHTO BROWN SUGAR 2

Αρχικά, η εμφάνισή του σου ξυπνά τη νοσταλγία για τα 80s περισσότερο και από το Stranger Things. Κατασκευάστηκε το 2019 για το SEMA από τους ανθρώπους του River City Rods & Fabrication, ένα συνεργείο στο Davenport της Αϊόβα και σύντομα έγινε viral μέσω διαδικτύου.  Λόγω του χρώματός του ονομάστηκε Brown Sugar και τροφοδοτείται από έναν GM LS V-8 κινητήρα 5,3 λίτρων. 

Το εσωτερικό του ακολουθεί τις ίδιες vintage γραμμές. Μεταξύ άλλων έχει άνετους χώρους, τουαλέτα, παλιά βαρέλια ουίσκι που φιλοξενούν ηχεία, καρό ταπετσαρίες και κουζίνα. Είναι δηλαδή πλήρως λειτουργικό για οποιονδήποτε το επιλέξει για τις διακοπές του. 

AYTOKINHTO BROWN SUGAR 1
AYTOKINHTO BROWN SUGAR 5
AYTOKINHTO BROWN SUGAR 7
AYTOKINHTO BROWN SUGAR 6
AYTOKINHTO BROWN SUGAR 8

Σε περίπτωση που θελήσει κάποιος να το αποκτήσει, θα πρέπει να γνωρίζει πως η τιμή του ανέρχεται στα $179.000. Λογικό, αν αναλογιστείς πως δεν αγοράζεις απλά ένα αυτοκίνητο αλλά ουσιαστικά ένα κινητό σπίτι. 


Διάβασε ακόμη για την βγαλμένη από άλλον πλανήτη Lotus Evija, τα αυτοκίνητα που υπάρχουν στο γκαράζ του David Beckham και το Renault 5 Turbo που είναι η τρέλα των 80s σε ένα αυτοκίνητο.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Auto & Moto

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Lotus Evija, βγαλμένη από άλλον πλανήτη

Το πανίσχυρο ηλεκτρικό hypercar του βρετανικού brand είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό.

70 χρόνια από τον πρώτο αγώνα της Formula 1

Ένα ταξίδι στις μυθικές εποχές των μονοθέσιων, τότε που οι πιλότοι έπαιζαν τη ζωή τους κορόνα γράμματα σε κάθε στροφή.