Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα μάλλον θα είναι εδώ μέχρι το 2023

Το Agility Prime είναι το πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα της Αμερικανής Πολεμικής Αεροπορίας.

Εδώ και πόσα χρόνια ακούς για τα ιπτάμενα αυτοκίνητα; Ξέρω, από πάντοτε. Από τα σενάρια ταινιών επιστημονικής φαντασίας των περασμένω δεκαετιών μέχρι τις εξαγγελίες τεράστιων τεχνολογικών εταιρειών, έχουν κατά καιρούς παρουσιαστεί εκατοντάδες φιλόδοξα projects που φιλοδοξούν να μεταφέρουν την οδηγική απόλαυση στους αιθέρες, κάνοντας τη ζωή όλων ευκολότερη. Πολλά brands όπως η Porsche, η Boeing και η Mercedes-Benz έχουν επενδύσει πάρα πολλά εκατομμύρια στη διερεύνηση της κίνησης μακριά -ή μάλλον πιο ψηλά- από τους δρόμους. 

Ένας οργανισμός ωστόσο που φαίνεται αρκετά πιο ανυπόμονος από όλους τους υπόλοιπους είναι η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, που φιλοδοξεί μέχρι το 2023 να έχει δώσει σάρκα και οστά στο περίφημο concept Agility Prime. Αυτό είναι ουσιαστικά ένα τεχνολογικό πρόγραμμα που θα επιτρέψει σε διάφορα οχήματα που θυμίζουν αυτοκίνητα, να αιωρούνται και να μετακινούντια δια αέρος. 

Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα μάλλον θα είναι εδώ μέχρι το 2023

"Υπάρχουν περισσότερες από 200 εταιρείες που προσπαθούν να επιτύχουν την αποτελεσματικότερη φόρμουλα για τη μετακίνηση στον αέρα, που περιλαμβάνει ασφαλώς και την κατακόρυφη απογείωση και προσγείωση των οχημάτων, ακριβώς όπως κάνουν τα ελικόπτερα. Αυτό είναι φυσικά και ένα από τα δυσκολότερα μέρη του εγχειρήματος. Εμείς είμαστε πιο κοντά από τον καθένα προς αυτή την κατεύθυνση" αναφέρει στο Wired ο Will Roper από το τμήματα Τεχνολογίας της US Air Force. H Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία αρχικά φρόντισε να εξασφαλίσει πολύ σημαντικούς χρηματικούς πόρους από ιδιώτες και κινήθηκε σε διαφορετικό μήκος κύματος από το να παρατηρήσει και να τροποποιήσει τον τρόπο λειτουργίας των drones, όπως έκαναν οι περισσότεροι που ασχολούνται με το εν λόγω project. Δημιουργήθηκε μάλιστα ένας εντελώς νέος τομέας, που ασχολείται αποκλειστικά με αυτό. 

Βασικότερος στόχος του Agility Prime είναι να αποφύγει τα λάθη που έχουν γίνει στην περίπτωση των drones και μετά από πολλές δοκιμές και νέες τεχνολογίες, να παρουσιάσει τα τέλεια -τουλάχιστον σε πρώτη φάση- ιπτάμενα αυτοκίνητα. Μάλιστα, μέσα στο επόμενο έτος σκοπεύει να δημιουργήσει μία σειρά δοκιμαστικών αγώνων για τα μοντέλα που θα κατασκευαστούν, τους Air Races, στους οποίους εκτός από επίδειξη θα διεξάγεται ουσιαστικά και το σημαντικότερο τεστ για τη λειτουργία, την ασφάλεια και την πρακτικότητα των οχημάτων. 

Το 2023 είναι το χρονικό όριο που έχει τεθεί ώστε να δοθούν στην κυκλοφορία οι πρώτοι στόλοι από ιπτάμενα αυτοκίνητα. Ο αρχικός σχεδιασμός κάνει λόγο για οχήματα που θα μπορούν να μεταφέρουν μέχρι 8 άτομα, ευέλικτα και σταθερά. Ίσως όχι τα ιπτάμενα αυτοκίνητα που φανταζόμασταν, αλλά εκείνα που χρειαζόμαστε.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.